Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kertomus miehestä, joka välittää rahasta jakamalla sitä

Lasten Keskus

Kertomus miehestä, joka välittää rahasta jakamalla sitä

Tiedote.
Julkaistu: 16.09.2013 klo 12:00
Julkaisija: Lasten Keskus

LEHDISTÖTIEDOTE  13.9.2013

Julkaisuvapaa 16.9. klo 12

Kertomus miehestä, joka välittää rahasta jakamalla sitä

Toimittaja Risto Lindstedtin kirja Mesenaatti Kauko Sorjonen on kertomus miehestä, joka välittää rahasta jakamalla sitä. Lindstedt kulki Kauko Sorjosen kannoilla ja jalkautti elämäntarinan siitä, miten Punkaharjun Putikon myllärin pojasta tuli mesenaatti.

Kotiseutuneuvos Kauko Sorjonen, 70 v, jakaa varallisuuttaan vuonna 1998 perustamansa säätiön kautta. Mutta ei hän rahojaan täysin pyyteettömästi jaa – se tuottaa hänelle iloa ja olemassaolon merkitystä.

Mesenaattius liittää Sorjosen kunniakkaaseen ketjuun, johon kuuluvat Juho Lallukka ja Alfred Kordelin. Kauko Sorjosen Säätiön tarkoituksena on edistää kulttuurityötä ja kulttuuriperinteen säilymistä sekä tutkimusta ja koulutusta.

Mesenaatin vaiheikkaan elämäntarinan on kirjoittanut Risto Lindstedt pistämättömään tyyliinsä. Se on ajankohtainen kannanotto ahneusyhteiskunnassa. Teoksessa on valokuvakuvitus.

”Kenties on niin, että jos on aina elänyt rikkaana, niin tekee mieli jatkaa rikastumista. Kun on elänyt niukkuutta, rikastunut ja kyllänsä saanut, niin tekeekin mieli jakaa, altistua anteliaisuuteen”, Risto Lindstedt pohtii. ”Näin kävi Kauko Sorjoselle.”

Risto Lindstedt on työskennellyt toimittajana, viimeiset 36 vuotta Suomen Kuvalehdessä. Hänen kirjansa Moottoripyörä ja miehen mieli – erilainen matkakirja ilmestyi 2008.

Lindstedt, Risto: Mesenaatti Kauko Sorjonen. 205 s. Kirjapaja 2013. Kl 99.1. ISBN 978-952-247-378-3

Lisätietoja: Risto Lindstedt, risto.a.lindstedt@gmail.com , 040 547 4533, tai Kirjapaja / Marja-Liisa Saraste, marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi, (09) 6877 4568.Arvostelukappaleet: minna.vatja@lastenkeskus.fi

Liitetiedostot

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy on uusi kustantamo, joka nimensä mukaisesti yhdistää kaksi tuotemerkkiä.

Molemmilla tuotemerkeillä on perinteikäs historia ja vankka tunnettuus kustannusmaailmassa. Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942, Lasten Keskus Oy vuodesta 1974. Yhteistä henkistä pääomaamme edustavat samat arvolähtökohdat ja eettisen ja hyvän elämän tavoitteet. Yhdistymisen kautta näiden luotettujen kustantajanimien asema kuluttaja- ja jälleenmyyntikentällä sekä seurakuntien piirissä vahvistuu entisestään.

Kirjapajan tuotannossa on monipuolisia tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin ja yhteiskunnan aloilta. Hyvin edustettuja ovat maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat. Lisäksi julkaisemme niin kotimaisia kuin käännettyjä lahjakirjoja. Nimikkeet kattavat tunnelmat ja tarpeet ilosta suruun, kannustuksesta lohdutukseen.

Lasten Keskus on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Kotimaisten kuvakirjojen ohella julkaisemme myös ulkomaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset, esimerkiksi ystävyys, auttaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Siksi ne toimivat hyvin myös kasvattajan apuvälineinä. Tuotannossa on myös oppikirjoja ja oppaita kodeille, kouluille ja päivähoitoon sekä seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy julkaisee vuosittain noin 150 uutta nimikettä. Se haluaa jatkossakin olla luotettava, innostava, ajankohtainen ja dynaaminen kustantamisen osaaja.

 

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs