Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kate Mortonin Salaisuuden kantaja johdattaa perhesalaisuuksien jäljille sodan ajan Lontooseen

Bazar Kustannus Oy

Kate Mortonin Salaisuuden kantaja johdattaa perhesalaisuuksien jäljille sodan ajan Lontooseen

Tiedote.
Julkaistu: 01.09.2016 klo 15:39
Julkaisija: Bazar Kustannus Oy

Australialaisen Kate Mortonin uutuusromaani on tarina suuresta salaisuudesta, perheestä, sodasta ja kaiken kestävästä rakkaudesta. Salaisuuden kantaja palkittiin Australiassa Vuoden romaanina, ja se on Mortonin neljäs suomennettu teos.

Helteisenä kesäpäivänä Suffolkissa vuonna 1961 muu perhe nauttii piknikistä puron rannalla, mutta 16-vuotias Laurel pujahtaa puumajaan haaveilemaan. Ennen idyllisen iltapäivän päättymistä hän joutuu kuitenkin todistamaan järkyttävää rikosta, jonka näkeminen muuttaa kaiken, mitä hän on siihen asti tiennyt perheestään ja erityisesti rakastavasta äidistään Dorothysta.

Vuonna 2011, viisikymmentä vuotta myöhemmin, Laurel on suosittu näyttelijä. Hän suunnittelee huonokuntoisen äitinsä 90-vuotissyntymäpäiviä, mutta palaa mielessään yhä uudelleen tuohon kesäiseen iltapäivään, jonka jälkeen mikään ei enää ollut niin kuin ennen. Laurel ymmärtää, että viimeiset hetket selvittää Dorothyn menneisyyttä alkavat olla käsillä.

Salaisuuden kantaja vie lukijan nykypäivästä 1960-luvulle ja aina vuoteen 1930 asti. Kolmen toisilleen tuntemattoman ihmisen kohtalot kietoutuvat sattumalta yhteen sodan ajan Lontoossa tavalla, jolla on kauaskantoiset seuraukset.

Australialainen Kate Morton (s. 1976) opiskeli Lontoossa draamaa ja puheviestintää, kunnes päätti palata Australiaan ja aloittaa kirjallisuuden opinnot. Nykyään kirjailija asuu Lontoossa perheensä kanssa. Salaisuuden kantaja on Kate Mortonin neljäs suomennettu romaani. Esikoisteos Paluu Rivertoniin julkaistiin suomeksi vuonna 2011, Hylätty puutarha 2014 ja Kaukaiset hetket syksyllä 2015. Mortonin kaikki neljä ensimmäistä teosta on palkittu Australian kirja-alan arvostetulla Vuoden romaani -palkinnolla. Kirjoja on julkaistu jo 39 maassa.

 

Kate Morton
Salaisuuden kantaja
Englanninkielinen alkuteos The Secret Keeper
Suomennos Hilkka Pekkanen
Sidottu, 669 sivua
ISBN 978-952-279-337-9
Saatavilla myös e-kirjana
Ilmestymispäivä 1.9.


Lisätiedot ja arvostelukappaleet:

Bazar Kustannus Oy, markkinointi- ja viestintäkoordinaattori Katariina Vuori
katariina@bazarkustannus.fi, 040 548 9810

Liitetiedostot

 

Bazar Kustannus Oy on osa pohjoismaista Bazar Publishers -kustantamoryhmää.
www.bazarkustannus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs