Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kajaanin keskustassa saisi olla tällaista aina, yleisö kiitti

Metsähallitus

Kajaanin keskustassa saisi olla tällaista aina, yleisö kiitti

Tiedote.
Julkaistu: 22.08.2015 klo 08:05
Julkaisija: Metsähallitus

Linnanvirta15 hemmotteli yli tuhatpäistä yleisöä jo avauspäivänä. 

(Tiedote sisältää julkaisuvapaat kuvat)


Yleisö hyrisi tyytyväisyydestä upeassa säässä, kun Linnanvirta15-puistojuhla Kajaanissa alkoi perjantai-iltana. Perheitä, nuorisoa ja varttuneempaa väkeä vaelsi eri puolilla Linnanvirtaa ja nautti ohjelmasta, joka tarjosi mm. sirkusta, stand upia, konsertteja ja yhteislaulua.


Metsähallituksen luontopalveluiden järjestämässä tapahtumassa estradeille nousi kymmenien vapaaehtoisten joukko, niin paikallisia harrastajia ja ammattilaisia kuin vierailevia taiteilijoitakin.

Keskipisteenä oli Kajaanin rauniolinna, jonka sisäpihan esityksiin oli tulossa yleisöä enemmän kuin turvallisuussyistä voitiin sisälle päästää. Ihmiset etsivät kuitenkin sulassa sovussa paikkansa muista ohjelmapisteistä tai sillalta , jonne musiikki kantoi hyvin. Myös pop up -ravintoloiden, Siriuksen ja Karolineburgin kahvi- ja ruokamyynti oli vilkasta.

Yleisö kiitti tapahtumaa vuolaasti.
”Voisiko Kajaanin keskustassa olla tällaista elämää useammin? Nuoret ja perheet tarvitsevat paikkoja ja tilaisuuksia, joissa kokoontua iltaisin”, Maria Valdez-Hyvönen kiteytti.
Moni viihtyi paikalla loppuun saakka, ja viimeisiä ohjelmanumeroita pimeässä elokuun illassa seurasi monisatapäinen yleisö.


Metsähallituksen Luontopalvelut kiitti illan aikana lukuisia yhteistyökumppaneitaan, jotka tekivät Linnanvirrasta alkuhetkistä alkaen koko perheen tapahtuman.
”Tapahtuma muuttaa varmasti Kajaanin kaupunkikulttuuria”, Luontopalveluiden johtaja Rauno Väisänen ennusti.
”Avauspäivästä tuli upea. Kaupunkilaiset valtasivat Kajaanin keskustan, ja linna on tänään kaupungin sydän”, Väisänen ja aluejohtaja Samuli Sillman iloitsivat.

Linnanvirta15 jatkuu tänään lauantaina historiallisten esitysten merkeissä. Kello 12.30 Venäjän keisari Aleksanteri I saapuu kalkkisillalle vesireittiä. Ohjelma alkaa jo kello 10.00, kun mm. ravintola Siriuksessa alkaa opastus historiaan, rauniolinnan saarella Kajaanin perhokerho esittelee kalastusta, ja Kyynäspäänniemessä lähdetään tanssiteatterilliselle kierrokselle Kajaanin historiaan. Ohjelma jatkuu eri puolilla Linnanvirtaa kello 13 asti, ja samaan aikaan rantapuistoon rakennetaan puolustusvoimien MilJazz-tapahtumaa, joka alkaa kello 16.

Linnanvirta15-ohjelma on nähtävillä luontoon.fi/linnanvirta2015 ja paperisia esitteitä on jaossa alueella.

Lisätiedot: Merja Aakko, tiedottaja  p 0407096951
Pressikuvat: Aku Ahlholm, erikoissuunnittelija p. 0404814890

Ohjelma: www.luontoon.fi/linnanvirta2015
Sosiaalinen media: www.facebook.com/Linnanvirta2015
Hankkeen esittely: www.metsa.fi/linna-kajaanin-kaupungissa

Kuvat: Metsähallitus/Aku Ahlholm

Kuva 1: Routa Company esitti pienen pätkän P*llurallista linnansillalla.

Kuva 2: Sirkustaiteilijoiden miniesitykset houkuttivat katsomon täyteen Rauniolinnan sisäpihalle.

 

 

Liitetiedostot

Metsähallituksen luontopalvelut vastaa Linnanvirta15-puistojuhlasta. Tapahtuma on osa Linna Kajaanin kaupungissa –hanketta, jonka tavoitteena on kehittää historiallista Kajaanin rauniolinnaa ja sen ympäristöä vetovoimaiseksi osaksi Kajaanin kaupunkikeskustaa sekä kaupungin kehittyvää luonto- ja kulttuurimatkailua.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs