Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Kaakko135° (Pyhtää, Kotka, Hamina, Virolahti ja Miehikkälä) Matkamessuilla 17.–20.1.2013

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Kaakko135° (Pyhtää, Kotka, Hamina, Virolahti ja Miehikkälä) Matkamessuilla 17.–20.1.2013

Tiedote.
Julkaistu: 16.01.2013 klo 08:15
Julkaisija: Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö

Kaakko135° – Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä - osallistuu Helsingin Messukeskuksessa järjestettäville Matkamessuille 17.–20.1. tänä vuonna yhdessä Porvoon sekä Loviisan kanssa.

- Tämän vuoden messuosasto henkii merellisyyttä ja yhteisenä teemana on itäinen, idyllinen rannikko. Haluamme tavoittaa erityisesti aktiviteetteja ja kokousideoita hakevat porukat ja ryhmät sekä vinkkejä vapaa-ajan viettoon etsivät kuluttajat, kertoo Matkailun ja tapahtumatuotannon ohjelmapäällikkö Birthe Suni Cursor Oy:stä.

Messuilla esittäytyy heinäkuussa Pyhtäällä avautuva Sirius Sport Resort, joka on koko maailmankin mittakaavassa täysin uudenlainen elämysurheilukohde. Lentämään pääsee 12 m korkeassa sisälentotunnelissa, jossa ohjaajan opastamana voi leijua vapaasti yli 200 km/h nopeudella. Surffaaminen onnistuu vatsallaan tai perinteisesti seisten kahdessa sisäsurf -altaassa, joita vastaavat lähimmät ovat Hollannissa.

Kotkan Meripäivät - Suomen suurin kesätapahtuma

Kotkan Meripäivät (25.–28.7.2013) tarjoaa taas Suomen suurimman juhlaparaatin ja laajimman ohjelmakokonaisuuden: kansainväliset suurmarkkinat, konsertteja huippuesiintyjineen, Itämeri-kylä, luentoja, taidenäyttelyjä, katuteatteria – monenlaista merihenkistä ohjelmatarjontaa iloisille ihmisille uudistuneella tapahtuma-alueella. Tuttuun tapaan lapsille on oma, runsas ohjelmansa Lasten Meripäivillä. Kotkan Meripäivät on Suomen suurin kesätapahtuma, joka kokoaa vuosittain jopa yli 200 000 kävijää neljän päivän aikana.

Meripäivien ohella Kotkaan houkuttavat sen kauniit, moninkertaisesti palkitut puistot. Viime syksynä Katariinan Meripuisto sai kansainvälisen Euroopan viherrakentajien järjestön ELCAn Trend Award -palkinnon.

Kansainvälinen video- ja elektronisen taiteen festivaali Kotkassa

Kotkassa järjestetään kesällä (1.6.–28.7.2013) kansainvälinen video- ja elektronisen taiteen monia ulottuvuuksia laajasti ja keskitetysti esittelevä festivaali.

- Tavoitteena on nostaa esiin uusia, yhä melko tuntemattomia taiteenaloja Suomessa sekä esitellä taiteilijakaarti, joka koostuu oman alansa tämän hetken nousevista nimistä Euroopassa, kertoo tuottaja Tuula Kumpunen. Näyttelyn kuraattorina ja taiteellisena johtajana toimii kuvataiteilija Pasi Granqvist.

Kolmeen galleriaan sijoittuvassa näyttelyssä on mukana taiteilijoita Suomesta, Hollannista, Saksasta, Israelista ja Venäjältä.

Merikeskus Vellamossa monenlaisia elämyksiä

Merikeskus Vellamossa esitellään taidetta monipuolisesti: kymenlaaksolaisen Merita Koskimiehen maalauksia, merimaalari Adolf Bockin klassisia teoksia sekä ITE-taidetta. ”Saareen” ja ”Arjen aakkoset” puolestaan houkuttavat lapsia puuhaamaan monenmoista. Saareen on elämysmatka meritarinoihin ja saariseikkailuihin, Arjen aakkosissa eläydytään entisajan elämään toiminnan ja leikin kautta. Merikeskus Vellamossa perusnäyttelyjä ovat Suomen merimuseon ja Kymenlaakson museon kokoelmat.

Haminan kaupunki 360 vuotta

Harvinaisesta pyöreästä asemakaavastaan tunnettu Haminan kaupunki täyttää tänä vuonna 360 vuotta. Kaupungin historiaa värittävät erilaiset vaiheet niin Venäjän kuin Ruotsinkin suurvaltojen alla ja Hamina on myös palanut useaan otteeseen. Mutta idyllinen vanha keskusta puutaloineen ja linnoitusvallit ovat säilyneet näihin päiviin asti, ja antavat Haminalle sen omalaatuisen leimansa. Ympyräkaupunki Hamina on myös tunnettu varuskunta- ja merenrantakaupunki. Kesällä vilkas tori on kaupunkilaisten ja matkailijoiden keidas.

Hamina Bastioni on areena monille tapahtumille. Tunnetuin tapahtuma on Hamina Tattoo, jonka sävelet soivat seuraavan kerran 1700-luvun linnoituksen keskusbastionissa kesällä 2014. Loppukesän Elomarkkinat täyttävät 40 vuotta, mitä myös juhlistetaan. Syksyllä valoa kaupunkiin tuo koko kaupungin valtaava kulttuurifestivaali Valojen yö.

Upea Arktika

Päämuuttoreitille sijoittuvalla Virolahdella on hienot mahdollisuudet kokea arktika, arktisten lintujen muutto, joka on näyttävin Suomessa havaittavista lintumaailman tapahtumista. Toukokuussa Suomenlahtea pitkin matkaa miljoonia vesilintuja ja satoja tuhansia hanhia kohti arktisia pesimäalueitaan. Muutto tapahtuu pääosin meren yllä, joten rannikon niemenkärjet ja saaret ovat oivallisia muutontarkkailupaikkoja. Artika-päiviä vietetään 17.–19.5. Virolahdella.

Juhlavuosi Salpavaelluksessa

Salpavaelluksella (28.–30.6.) on juhlavuosi: kaikille avoin valtakunnallinen, Salpa-asemaan perehdyttävä vaellustapahtuma järjestetään 20:tta kertaa. Juhlavuonna aikuisten reittien lisäksi järjestetään reitti vuonna 2005 tai aiemmin syntyneille lapsille ja nuorille. Vaellukset alkavat ja päättyvät Salpalinja-museolla Miehikkälässä. Salpa-asema on yksi vahvimmista toisen maailmansodan aikana rakennetuista linnoituslinjoista.

Kippari Patu Patanen sympaattisin?

Kaakko135°, Porvoo ja Loviisa toteuttavat yhteistyössä messuille verkossa toteutettavan kilpailun ”Äänestä rannikon sympaattisin asukki”, jossa Kaakko135°-alueen ehdokas on s/s Hyökyn kippari Patu Patanen. Lisää kilpailusta osoitteesta www.kaakko135.fi 17.1.2013 alkaen.

Messuilta mukaan saa Matkailijan oppaan 2013, jossa Kaakko135°-alueen matkailupalveluita on esitelty laajasti. Esitteeseen voi tutustua myös sähköisesti osoitteesta www.kaakko135.fi > Tilaa ja lataa esitteitä.

http://www.kaakko135.fi/sites/default/files/documents/esitteet/kaakko135_matkailijan_opas_2013_verkkoversio.pdf 

Matkailijan oppaan venäjän- ja englanninkieliset versiot ovat saatavilla helmikuun 2013 loppuun mennessä. Matkamessuille lanseerataan myös www.kaakko135.fi-sivuston uusi versio.

LISÄTIETOJA:

Birthe Suni, p. 040 190 2549

Matkailun ja tapahtumatuotannon ohjelmapäällikkö, Cursor Oy

Vs. matkailupäällikkö, Kotkan kaupunki

Kaakko135°

www.kaakko135.fi

Liitetiedostot

Kaakko135°, hyvän tuulen rannikko toteuttaa Cursor Oy:n koordinoimana Kotkan-Haminan seudun matkailun yhteismarkkinointia.

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö vastaa Kotkan, Haminan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kuntien yritysneuvonnasta ja toteuttaa seudun elinkeinokehittämishankkeita. Cursor palvelee Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle asettuvia yrityksiä liiketoiminnan perustamis- ja kehittämisasioissa. Toimipisteemme sijaitsevat Kotkassa Eagle-talossa E18-tien varrella ja Haminan keskustassa Raatihuoneentorilla. Cursorin omistavat seudun kunnat (Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä) yhdessä alueen teollisuusyritysten ja rahoituslaitosten kanssa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs