Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Juhli kanssamme kansainvälistä teollisen muotoilun päivää 29.6.!

Suomen Rahapaja Oy

Juhli kanssamme kansainvälistä teollisen muotoilun päivää 29.6.!

Tiedote.
Julkaistu: 29.06.2012 klo 12:47
Julkaisija: Suomen Rahapaja Oy

Kansainvälisesti palkittu kolikko alennuksessa juhlapäivän kunniaksi

Suomen Rahapaja liputtaa arkea piristävän ja helpottavan muotoilun puolesta, josta kaunis, keväällä julkaistu World Design Capital Helsinki 2012 -juhlaraha on oiva esimerkki. Päivän kunniaksi Suomen Rahapaja tarjoaa palkittuja WDC-kolikoita alennetulla hinnalla tehtaanmyymälänsä verkkokaupassa 29.6.–1.7.

Suomalainen, pohjoismainen muotoilu luottaa moderniin ja pelkistettyyn suunnitteluun. WDC-kolikko on tällaista muotoilua parhaimmillaan. Juhlaraha on saanut myös kansainvälistä tunnustusta, sillä kolikkoalan huippuasiantuntijat yhteen kokoava Mint Directors’ Conference 2012 palkitsi WDC-juhlarahan teknisesti edistyneimpänä. Kolikko erottui muista kilpailijoista hienosti toteutetulla muotoilullaan.

”Palkinto oli meille hieno kiitos, sillä tekninen osaaminen on tärkeää Suomen Rahapajan toiminnassa. Muotoilijan ja työkalun valmistajan saumaton yhteistyö on äärimmäisen tärkeää designeissa, jossa taiteilijalla on vahva näkemys ilmaisustaan. Tässä rahassa näkyy niiden investointien hedelmiä, joita olemme prosessiin tehneet,” Suomen Rahapajan toimitusjohtaja Paul Gustafsson toteaa.

Kolikon keskiosa ihastutti

Erityistä Hanna Lambergin suunnittelemassa kolikossa on sen keskiosan muotoilu. Keskiosan kullanvärisessä, aaltomaisessa osiossa on selkeät korkeuserot, mutta kuvion korkein kohta on kuitenkin samassa tasossa muun kolikon kanssa. Matalat ja korkeat kohdat on toteutettu peilikuvana kolikon molemmin puolin. WDC-rahan kulta-hopeaversion nimellisarvo on 50 euroa ja perusmetallisen version nimellisarvo 5 euroa.

Mint Directors Conference järjestetään joka toinen vuosi, ja siihen kutsutaan rahapajojen johtajia, jälleenmyyjiä ja alasta kiinnostuneita asiantuntijoita. Konferenssin aikana kokoontuva, asiantuntijoista koostuva raati jakaa tunnustusta kolikkomaailman parhaimmistolle teknisen edistyneisyyden lisäksi kauneudesta. Tänä vuonna Wienissä pidetty konferenssi oli järjestyksessään 27.

Kansainvälisen muotoilun päivän tarkoituksena on lisätä teollisen muotoilun tunnettuutta, ja sitä vietetään nyt viidettä kertaa. Teemapäivän taustalla on The International Council of Societies of Industrial Design, joka on voittoa tavoittelematon design-alan järjestö ja WDC:n taustaorganisaatio. Teollisen muotoilun päivänä suunnittelijat, muotoilijat ja monet muut alan ihmiset ja tahot ympäri maailmaa järjestävät erilaisia tapahtumia, kuten työpajoja ja näyttelyitä.

 

Lisätietoja:

Henna Karjalainen
viestintäjohtaja
Suomen Rahapaja
+ 358 50 575 9197
henna.karjalainen(at)mint.fi

 

 

 

 

 

Liitetiedostot

Suomen Rahapaja Oy on euroalueen vahvin rahapaja, joka omistaa sataprosenttisesti Saxonia Eurocoin GmbH:n Saksassa ja puolet Det Norske Myntverketistä Norjassa. Suomen Rahapaja suunnittelee, markkinoi ja lyö rahaa. Yhtiön omistaa Suomen valtio. Suomen Rahapaja valmistaa metallisia käyttörahoja, juhla- ja erikoisrahoja ja rahasarjoja. Vuonna 2012 Suomen Rahapaja julkistaa kuusi uutta juhlarahaa ja kaksi erikoisrahaa. Suomalaisilla on mahdollisuus tutustua kolikoiden valmistamiseen tiedekeskus Heurekassa Kolikon tie -näyttelyssä. Lisää tietoa vuoden 2012 tapahtumista www.suomenrahapaja.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs