Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Janakkalassa tehdään koekaivaus mahdollisen rautakautisen kalmiston alueella

Museovirasto

Janakkalassa tehdään koekaivaus mahdollisen rautakautisen kalmiston alueella

Tiedote.
Julkaistu: 07.09.2015 klo 09:15
Julkaisija: Museovirasto

Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy toteuttaa Museoviraston toimeksiannosta 14.-17. syyskuuta  arkeologisen koekaivauksen Janakkalan Niemenpään Hamppulassa mahdollisen rautakautisen ruumiskalmiston alueella. Kohteen löysivät vuonna 2014 metallinetsinharrastajat, Kanta-Hämeen menneisyyden etsijät. Kohteesta on löydetty useita rautakautisia esineitä.

Koekaivauksen tarkoituksena on selvittää tarkemmin kohteen luonnetta sekä sen ajoitusta ja laajuutta. Tulosten perusteella arvioidaan mahdollisia myöhempiä jatkotoimenpiteitä, kuten koko löytöalueen tarkkaa rajaamista ja mahdollisen hautauksen tutkimista tai sen säilymisen varmistamista.

Lisätietoja koekaivauksesta antavat arkeologi Kirsi Luoto (Kulttuuriympäristöpalvelut Heiskanen & Luoto Oy), p. 045 859 8848 ja intendentti Eeva-Liisa Schulz (Museovirasto), puh. 0295 33 6292.

Mahdollisista vierailuista koekaivauspaikalla tulee olla etukäteen yhteydessä Kirsi Luodon lisäksi Harviala Oy:n tuotantopäällikkö Elina Pitkäniittyyn (p. 010 402 6530 tai 050 501 2749), koska kulku koekaivaukselle tapahtuu Harviala Oy:n alueiden kautta.

Museovirasto on aineellisen kulttuuriperinnön ja kulttuuriympäristön asiantuntija, palvelujen tuottaja, toimialansa kehittäjä ja viranomainen.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs