Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Hyvän mielen viikko valtaa jälleen Lahden huhtikuun lopussa

Lahden kaupunki

Hyvän mielen viikko valtaa jälleen Lahden huhtikuun lopussa

Tiedote.
Julkaistu: 18.04.2016 klo 08:54
Julkaisija: Lahden kaupunki

Huhtikuun viimeisellä viikolla vietetään hyvän mielen teemaviikkoa. Hyvän mielen viikko on osa Päijät-Hämeen ehkäisevän mielenterveys- ja päihdetyön Lahden alueverkoston (PETE Lahti) vuosikampanjointia, jonka tarkoituksena on nostaa esille hyvän mielen ja hyvinvoinnin edistämisen merkitys syrjäyttävien ongelmien ennaltaehkäisyssä.

Hyvän mielen viikko näkyy katukuvassa erilaisina hyvän mielen aktiviteetteina muun muassa kauppakeskus Triossa ja kauppakeskus Sykkeessä sekä torilla ja Lahden satamassa. Myös kaduilla voi tulla vastaan monia iloisia yllätyksiä ja tapahtuman puitteissa toteutetaan erilaisia hyvän mielen tekoja.

Viikko käynnistyy teemalla ”kahvia ja sirkushuveja”. Viikon aikana voit esimerkiksi osallistua hyvän mielen arpajaisiin ja yhteisötaiteen tekemiseen, kirjoittaa ajatuksiasi jaettujen kokemuksien seinälle sekä kohdata monenlaista arjen piristystä. Mukana hyvän mielen tunnelmaa katukuvassa ovat levittämässä muun muassa Kiusaamisasioiden tuki- ja neuvontakeskus Valopilkku, Lahden ammattikorkeakoulun ja koulutuskeskus Salpauksen opiskelijat sekä Lahden Klubitalo. Kokonaisuudessaan hyvän mielen teemaviikkoon ottavat osaa monella tapaa useat eri toimijat.

”Hyvinvoinnin edistämisessä ja ongelmien ennaltaehkäisyssä on hyvä muistaa, että pienilläkin asioilla ja eleillä voi olla suuri merkitys. Toivomme, että monet kaupunkilaiset pysähtyisivät hetkeksi arjen keskellä pohtimaan hyvän mielen, yhteisöllisyyden ja hyvinvoinnin edistämisen teemaa osallistumalla hyvän mielen viikon viettoon”, kertovat LAMK:in sosionomiopiskelija Janette Ahvenainen ja kiusaamisasioiden tuki- ja neuvontakeskus Valopilkun Katri Lehtonen, jotka vastaavat katutapahtumien suunnittelusta ja järjestämisestä.

Hyvän mielen teemaviikko tulee näkymään monin eri tavoin ja jokainen voi omassa arjessaankin pohtia, miten itse voisi olla omalta osaltaan mahdollistamassa kanssaihmisten hyvän mielen kokemukset kotona, koulussa, työpaikalla tai missä tahansa ympäristössä, jossa ihmiset kohtaavat toisiaan.

Tutustu liitteenä olevaan Hyvän mielen viikon ohjelmaan.

Seuraa myös Hyvän mielen viikkoa Facebookissa.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja:
Katutapahtuman koordinaattori Janette Ahvenainen
p. 040 72 68 785, janette.ahvenainen@student.lamk.fi 

 

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs