Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Hvitträskin vieraat -näyttely täydentyy pohjoismaisesta arkkitehtikokouksesta kertovalla osiolla

Museovirasto

Hvitträskin vieraat -näyttely täydentyy pohjoismaisesta arkkitehtikokouksesta kertovalla osiolla

Tiedote.
Julkaistu: 28.05.2015 klo 09:10
Julkaisija: Museovirasto

Hvitträskissä noin kuukausi sitten avattu Hvitträskin vieraat -näyttely täydentyy vuonna 1909 Suomessa järjestetystä pohjoismaisesta arkkitehtikokouksesta kertovalla kokonaisuudella. Hvitträskin arkkitehdeilla, Herman Geselliuksella, Armas Lindgrenillä ja Eliel Saarisella, oli suuri merkitys kokouksen toteutumiselle.


Hvitträskin vieraat -näyttelyn yhteydessä on lisäksi ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä kaksi Hvitträskistä ja sen asukkaista kertovaa elokuvaa, Ritva Nuutisen ohjaama 18 valokuvaa sekä Eino Ruutsalon Hvitträsk – talo metsässä.

Paavo Haavikon käsikirjoituksen pohjalta toteutettu, pääosin Hvitträskissä kuvattu 18 valokuvaa valmistui vuonna 1982 ja se on MTV:n tuotantoa. Televisiossa se on esitetty vain kerran. Rooleissa nähdään joukko tunnettuja suomalaisia näyttelijöitä: Eliel Saarista esittää Vesa Mäkelä, Lojaa Liisi Tandefelt, Mathildaa Rea Mauranen, Herman Geselliusta Jukka-Pekka Palo, Armas Lindgreniä Matti Järvinen ja Irene Lindgreniä Kirsti Kemppainen. Mukana ovat myös Raimo O. Niemi (Gorki), Kari Heiskanen (Gallen-Kallela), Göran Schauman (Renqvist) ja Tom Pöysti (nuori arkkitehti). Elokuvaa näytetään lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12 ja 14.

Eino Ruutsalon lyhytdokumentti Hvitträsk – talo metsässä (1972) kertoo paitsi rakennuksesta myös Eliel Saarisesta ja hänen myöhemmistä töistään.

Kesäkauden aikana Hvitträskissä on mahdollista osallistua mm. teemaopastuksiin ja työpajoihin. Lasten työpajojen aiheena ovat Hvitträskin lemmikit ja teemaopastuksilla keskitytään taiteilija Eric O. W. Ehrströmiin. Heinäkuussa luvassa on puistokävelyitä oppaan johdolla ja elokuussa kuraattori Suvi Leukumaavaara esittelee Hvitträskin vieraat -näyttelyn.

Kesäkauden tarkempi ohjelmatarjonta ja aikataulut: http://www.nba.fi/fi/museot/hvittrask/tapahtumat

Lisätietoja
Näyttelykoordinaattori Erika Kare, erika.kare@nba.fi, p. 040 128 6357
Tutkija Suvi Leukumaavaara, suvi.leukumaavaara@gmail.com, p. 050 522 9273
Vastaava opas Marianna Metsä, marianna.metsa@nba.fi, p. 040 128 6359

Hvitträsk
Hvitträskintie 166, 02440 Luoma, Kirkkonummi

Museo on avoinna 1.5. - 30.9. päivittäin klo 11–17, 1.10 - 20.12. ke-su 11–17, ma-ti suljettu.
www.hvittrask.fi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs