Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Hotelli Helkan johtoon Jukka Räisänen

Suomen NNKY-liitto

Hotelli Helkan johtoon Jukka Räisänen

Nimitys.
Julkaistu: 20.11.2014 klo 17:12
Julkaisija: Suomen NNKY-liitto

Hotelli Helkan ja Hotelliyhtymä Oy:n toimitusjohtajaksi 17.11.2014 alkaen on nimitetty Jukka Räisänen.

Hän on yrittäjätaustainen hotelli- ja ravintolapalveluiden ammattilainen ja toiminut aiemmin useaan otteeseen S-ryhmässä sekä myynnissä että hotellinjohdossa. Jukan vetovastuulla on ollut mm. hotelleja Oulussa ja Pietarissa.

Helsingissä sijaitseva Hotelli Helka on itsenäinen, vastuullinen ja suomalainen hotelli, jota operoi Suomen NNKY-liiton omistama Hotelliyhtymä Oy.

 

Juttuvinkki:

Vastuullista hotellitoimintaa

Hotelli Helkan rennon ja tyylikkään ilmapiirin taustalla piirtyvät pitkät perinteet ja mielenkiintoinen historia. Pohjoisella Rautatiekadulla Helsingin Kampissa sijaitseva NNKY:n talo valmistui vuonna 1928. Varoja talon rakentamiseen NNKY:n naiset keräsivät mm. kauppaamalla kangaskukkia ja pahvitiiliä. Rakennushanketta ja majoitustoiminnan aloittamista pidettiin tilaisuutena toimia "koko Suomen nuorten tyttöjen hyväksi" ja NNKY:n talo olikin ensimmäinen, jonka jokin suomalainen naisjärjestö itselleen hankki. Talon vihkimisen suoritti Tampereen piispa, läsnä olivat niin presidentti puolisoineen kuin yliopiston rehtori, ja päätöspuheen piti ruotsiksi Porvoon piispa. Harva talo tapaa niin arvokasta väkeä.

Suomalaisesta designistaan tunnettu Helka on nykyisin koti- ja ulkomaisten matkailijoiden suosima hotelli, jossa palveleva, lämminhenkinen henkilöstö sekä ympäristö- ja yhteiskuntavastuusta huolehtiminen ovat viihtyisyyden perusta.

NNKY:n (Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys, engl. YWCA) maailmanlaajuinen verkosto luo turvallisia tiloja ja edistää naisten ja tyttöjen hyvinvointi- ja vaikuttamismahdollisuuksia, oikeutta koulutukseen sekä sukupuolten välistä tasa-arvoa.

 

Toimitusjohtaja Jukka Räisänen:

Työpaikka on kahden kauppa ja minulle se on arvokauppa

Mietimmekö työtä hakiessamme uraa vai etsimmekö arvojamme vastaavaa paria? Painotus varmaan vaihtelee meidän jokaisen kohdalla. Itse etsin työtä ensisijaisesti aina intohimoihini ja arvoihini peilaten. Kokemuksen myötä paino on siirtynyt vielä enemmän arvojen suuntaan. Miksi näin?

Viihdyn ihmisten parissa ja parhaiten viihdyn silloin, kun koen, että ensin muut ympärilläni ovat onnellisia. Minussa asuu siis paljon palvelijan luonnetta.

Elämän antoisissa mutkissa olen oppinut, että minulle sopii parhaiten epäitsekäs ympäristö, joka haluaa jakaa hyvää myös itse. Kovin itsekkäissä piireissä olen aina kokenut mehustuvani liikaa.

Hyvää voi jakaa siis monelle ja monella tapaa. Myös hyvyyden jakamisen arvoketjuja on monenlaisia. Parhaimmat niistä ovat helppoja ymmärtää ja yksinkertaisia.

Kun työskentelin Pietarissa hotellinjohtajana, venäläis-bulgarialais-englantilainen ravintolatoimenjohtajamme esitteli minulle Dans le Noir -ravintolakonseptin. Dans le Noir -ravintolan konsepti on peräisin ranskalaiselta Edouard de Broglielta. Pietarin lisäksi pimeitä ravintoloita on Pariisissa, Lontoossa, Barcelonassa sekä New Yorkissa. Ideana on vaihtaa rooleja näkevien ja ei-näkevien kesken. Kun meiltä näkeviltä poistuu yksi vahvimmista aisteistamme, olemme Dans le Noir -ravintolassa täysin ei-näkevien opastettavissa. Hyvyyden jakaminen astuu mukaan lisäksi siinä kohtaa, että kaikkien Dans le Noir -ravintoloiden ei-näkevät tarjoilijat on koulutettu ko. ravintoloiden toimesta. Monet heistä ovat aiemmin olleet tehtävissä ja töissä, joissa he eivät millään tapaa ole päässeet näyttämään kykyjään näkövammansa takia.

Päätimme avata Dans le Noir -ravintola Pietariin. Puolen vuotta Pietarin Dans le Noir -ravintolan avaamisen jälkeen monet tarjoilijamme tulivat kiittämään minua siitä, että olin auttanut heitä saamaan uuden ja arvokkaan elämän. Parempaa kiitosta omasta työstäni olen tuskin koskaan saanut. Dans le Noir -ravintola pyörii Pietarissa yhä.

Palattuani takaisin Suomeen etsin kaikessa rauhassa hotellia, jonka kokisin aidosti olevan tarpeeksi epäitsekäs ja tekevän hyvää ihmisille. Kun Hotelli Helkan hotellinjohtajan ja Hotelliyhtymä Oy:n toimitusjohtajan paikka avautui, tiesin, että se on tässä. Hotelli Helka ohjaa tuottamansa voiton naisia ja tyttöjä tukevaan toimintaan omistajansa NNKY:n kautta. Siitä tuli kahden kauppa arvojemme pohjalta. Tulenkin tekemään kaikkeni, jotta hyvä tarina saisi erittäin menestyksekkään jatkon.

 

Haastattelupyynnöt ja lisätiedot:

Jukka Räisänen, 040 590 6595, jukka.raisanen@helka.fi, www.helka.fi

 

Hotelli Helkan logot ja kuvat:
http://www.helka.fi/#/info/press

Liitetiedostot

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs