Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Höstens utställningsprogram i Vasa stads museer

Vaasan kaupunki

Höstens utställningsprogram i Vasa stads museer

Pressmeddelande.
Publicerad: 07.09.2016 kl. 09:30
Utgivare: Vaasan kaupunki

Höstens utställningsprogram i Vasa stads museer är mångsidigt. Utställningarna bjuder på allt från abstrakt nutidsskulptur och målarkonst till stil- och kulturhistoria från jugenderan. Även fotograferingens historia presenteras.

 

KUNTSI MUSEUM FÖR MODERN KONST

Känslighet och kraft ─ Jukka Mäkelä 17.9.2016–22.1.2017

Jukka Mäkeläs abstrakta målningar har fascinerat konstpubliken redan under fem decennier. Användningen av organiska former och linjer, målningsytans skiktning och fångande av skönhet på duken är utgångspunkter för Mäkeläs produktion. I denna omfattande separatutställning finns Mäkeläs senaste serier av verk utställda, de nyaste har blivit färdiga år 2016.  

www.kuntsi.fi

 

ÖSTERBOTTENS MUSEUM

Ljusets årtionden 1968-2016 ─ Antti Maasalo 30.9.2016–5.2.2017

Den retrospektiva utställningen visar Lehtimäkikonstnärens hela karriär. Maasalos produktion hör till den kinetiska konstriktningen som förnyade den finländska konsten. Konstverken, som innehåller rörelse och ljus, presenterar konstnärens sätt att kombinera teknologin med naturen, lekfullhet och obegränsad fantasi.

www.osterbottensmuseum.fi

 

TIKANOJAS KONSTHEM

Jugend 7.10.2016–26.2.2017

Jugend (ca 1890-1915) uppstod som motvikt till den industriella och överdrivet dekorativa historicismen. I Finland inföll den parallellt med nationalromantiken och dess formspråk inspirerades av olika växt- och naturteman. På jugendutställningen kan du se bl.a. inredningar, föremål och textilier samt konst från stilepoken.

www.tikanojantaidekoti.fi

 

VASA KONSTHALL

Bothnia Biennale 1.9.–2.10.2016

Temat för i år på Bothnia Biennale är symbios. Simon Gripenberg, Minna Herrala, Erik Hallstensson och Johanna Hästö tolkar i sin konst idén om att allt hänger ihop. Konstnärerna söker via ett samhällskonstverk bestående av skulpturer och ljudverk, som förverkligats tillsammans med ungdomar, svar på hur vi kan göra vårt förhållande till naturen mera harmoniskt och interaktivt.

Snapshot Vaasa Style - Folkfotografering på österbottniskt vis 15.10.–4.12.2016

Utställningen, som har sammanställts av Harri Kalha, presenterar folkfotograferingens historia från slutet av 1800-talet till de första årtiondena av 1900-talet. Bilderna kommer från Österbottens museums arkiv och med finns fotografier tagna av såväl yrkesfotografer som okända privatpersoner.

Utopia – Annika Bergvik-Forsander 17.12.2016 –29.1.2017

I utställningen Utopia visar bildkonstnär Annika Bergvik-Forsander en serie nya verk från år 2015─2016. Bilderna är färgstarka och komplexa, ofta uppbyggda av enkla geometriska former, men utan att följa strikta matematiska formler. Tematiken kommer från vår längtan efter att få ordning på tillvaron, hitta strukturer och mening i världen som omger våra jag.

www.osterbottensmuseum.fi

 

Bild: Tikanojas konsthem, foto: Mikko Lehtimäki

 

 

Bilagor

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

www.vasa.fi

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs