Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Heurekassa ylittyi 7 miljoonan kävijän raja

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heurekassa ylittyi 7 miljoonan kävijän raja

Tiedote.
Julkaistu: 30.08.2013 klo 12:12
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

TIEDOTE

30.8.2013

 

Heurekassa ylittyi 7 miljoonan kävijän raja

Tiedekeskus Heurekan 7. miljoonas kävijä astui taloon perjantaina 30.8.2013 klo 12.06 keskelle vilkasta syysviikkoa. Juhlavieras, 27-vuotias Emma Perkiö Seinäjoelta, tuli Heurekaan aviomiehensä seurassa.

Heurekan johtajana vuodesta 1991 alkaen toiminut professori Per-Edvin Persson sai viimeisenä työpäivänään ennen eläkkeelle siirtymistä kunniatehtäväkseen vastaanottaa 7. miljoonannen kävijän. Persson luovutti juhlallisesti vastaanotetulle vierailijalle lahjaksi Heurekan vuosikortin.

Vuosi 2013 on ollut Heurekassa Body Worlds -näyttelyn myötä erityisen vilkas. Ainutlaatuisen näyttelyn ihmisen anatomiasta on nähnyt helmikuun puolivälistä alkaen Heurekassa jo yli 260 000 kävijää. Koko vuoden kävijämäärä tulee olemaan ennätysmäinen. Vuodesta 1989 asti yleisölle auki olleen Heurekan näyttelyitä on nähnyt nyt Heurekassa yli 7 miljoonaa kävijää, ja kun lasketaan mukaan Heurekan näyttelyitä muualla maailmassa nähneet, nousee luku yli 23 miljoonan.

 

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Heli Ainoa, heli.ainoa@heureka.fi, puh. 040 901 5295

Talous- ja hallintojohtaja Hannu Luutonen, hannu.luutonen@heureka.fi, puh. 040 901 5250

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs