Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Heurekassa uutta koettavaa ja nähtävää koko perheelle

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heurekassa uutta koettavaa ja nähtävää koko perheelle

Tiedote.
Julkaistu: 18.06.2014 klo 12:14
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

TIEDOTE 18.6.2014

Heurekassa uutta koettavaa ja nähtävää koko perheelle

Tiedekeskus Heurekan kesän suosikit ovat koko perheen näyttely Lasten Heureka, mielenterveyttä käsittelevä Heureka tulee hulluksi sekä uudet päänäyttelykokonaisuudet Suojaan! ja Älykäs kaupunki. Heureka on avoinna kesäkaudella joka päivä, juhannuksen jälkeen pidennetyin aukioloajoin.

Lasten Heureka -näyttelyssä rakennetaan, liikutaan, pelataan ja pallotellaan yhdessä. Toiminnallinen näyttely innostaa sekä lapsia että aikuisia, ja houkuttelee koko porukan yhteistyöhön. Näyttelyssä on esillä huippusuosittuja tuttuja näyttelykohteita kuten Kuukävely, mutta myös runsaasti uusia kohteita.

Heureka tulee hulluksi on toiminnallinen näyttely mielenterveydestä, jossa kävijä voi mm. kokeilla simuloidusti, miltä mielenterveyden häiriöt tuntuvat, ja kuinka vapauttavaa onkaan heittää murheensa huolisilppuriin. Näyttely rohkaisee myös hulluttelemaan ja yllättämään itsensä, sekä pitämään huolta omasta  mielenterveydestään ja henkisestä hyvinvoinnistaan.

Päänäyttelyn uusin näyttelykokonaisuus, Älykäs kaupunki, tekee informaatioajan kaupungin toimintoja näkyväksi uudella ja mielenkiintoisella tavalla. Kaupunkiympäristöön sulautuva joka paikan tietotekniikka, avoimet tietolähteet ja kaupunkilaisten osallistaminen kaupungin kehitykseen ovat keskeisiä älykkään kaupungin ominaisuuksia.

Toinen päänäyttelyn uutuus, Suojaan!, esittelee kävijöille tieteen ja teknologian merkitystä nykyajan puolustusvoimissa vertaamalla ihmisen ja luonnon eri suojautumiskeinoja. Näyttelyssä kävijä pääsee tutustumaan muun muassa luonnon parhaimpiin piiloutujiin, harhauttajiin ja siihen, mitä ihmiset ovat näiltä eläinlajeilta oppineet.  

Lisäksi tiedepuisto Galilei on avoinna yleisölle koko kesän. Päivittäin on tarjolla myös uuden Pop-up Heurekan tiedetemppuesityksiä, laboratorio-ohjelmia, rottakoripalloa sekä esityksiä AGAn tiedeteatterissa ja Tiedettä pallolla -kohteella. Heurekan edustalla on 17.8. asti tiistaista sunnuntaihin kello 10.30–16 lasten Halisko-liikuntaseikkailurata, johon pääsevät mukaan kaikki lapset vanhempiensa kanssa maksutta.

Planetaarion ohjelmistossa on kesän ajan kaksi elokuvaa: avaruusaiheinen Avaruusteknologia arjessamme sekä koko perheen animaatio Se on solu!, jossa sukelletaan tutkimaan ihmiskehon pienimpiä rakennuspalikoita. Päivittäiset esitysajat voi tarkistaa osoitteesta www.heureka.fi.

Heureka on normaalisti avoinna ma–pe klo 10–17, to klo 10–20 ja la–su klo 10–18.

Kesällä 23.6.–10.8. on arkisin pidennetyt aukioloajat:

ma–pe klo 10–19 ja la–su klo 10–18. Heureka on avoinna myös juhannusaattona ja -päivänä.

 

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Tikkurila, Vantaa
Maksuton paikoitusalue: Kuninkaalantie 7, 01300 Vantaa

Puhelin: (09) 85799

info@heureka.fi

www.heureka.fi 

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin noin 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs