Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Heurekan Tiedesirkus Joensuussa 2.–29.4.2014

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heurekan Tiedesirkus Joensuussa 2.–29.4.2014

Tiedote.
Julkaistu: 20.03.2014 klo 07:40
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Tiedekeskus Heureka tuo elämyksellisen Tiedesirkuksen Joensuun kauppakeskus Metropoliin 2.–29.4.2014. Tiedesirkuksen vuorovaikutteinen näyttely ja tiedeshow innostavat kaiken ikäisiä tutustumaan luonnontieteisiin uudella, hauskalla tavalla.

Tiedesirkus koostuu Atomi töissä -tiedeshowsta sekä kahdeksasta näyttelykohteesta. Esitykset ovat maksuttomia ja sopivat koko perheelle.  Tiedeshow ja näyttely ovat yleisölle avoinna erikseen ilmoitettuina aikoina tiistaista sunnuntaihin 2.–29.4.2014 välisenä aikana. Maanantaisin sekä pitkäperjantaina 18.4. ja pääsiäissunnuntaina 20.4. Tiedesirkus on suljettu.

Yleisöesitykset kauppakeskuksen asiakkaille:

ti–pe klo 15.00 ja 17.00, la klo 12.00, 14.00 ja 15.30, su klo 14.00 ja 15.30. Pitkäperjantaina ja pääsiäissunnuntaina suljettu.
Esitykset ovat maksuttomia mutta osallistujamäärä on rajoitettu. Maksuttomat liput saman päivän esityksiin noudetaan kauppakeskus Metropolin  Super Smoothie Cafe & Bar -kahvilasta. 

Koululuokat voivat varata etukäteen paikkoja omiin esityksiin osoitteesta tiedesirkus@heureka.fi.

Tiedesirkus vieraili lukuvuosien 2009–2011 aikana kouluissa kaikissa Suomen maakunnissa. Kahden kiertuevuoden aikana esityksen näki yli 50 000 henkilöä. Nyt Tiedesirkus kiertää kauppakeskuksissa. Kiertävä Tiedesirkus tuo lähelle yleisöä valikoiman Heurekan suosituimpia näyttelykohteita ja erityisesti sirkusta varten tehdyn Atomi töissä -tiedeteatteriesityksen, jossa atomit, ilman molekyylit ja elämän rakenne esitellään mieleenpainuvin ja hauskoin keinoin. Tieteen perusilmiöitä havainnollistavilla näyttelykohteilla vierailijat voivat itse kokeilemalla tutustua muun muassa kitkaan, kehon lämpöön, mustaan aukkoon ja fakiirin petiin.

Tiedesirkuksen tuotannon ja koulukiertueen mahdollisti Suomen Kulttuurirahaston myöntämä tuki. Tiedesirkuksen kauppakeskuskiertuetta tukevat Jenny ja Antti Wihurin rahasto ja Tieteen tiedotus ry.

Kutsu lehdistötilaisuuteen

Median edustajilla on mahdollisuus tulla tutustumaan Tiedesirkukseen Joensuun kauppakeskus Metropoliin tiistaina 2.4.2014 klo 9.30. Ilmoittautuminen osoitteeseen tiedesirkus@heureka.fi.

 

Lisätiedot:

Oppimispäällikkö Jutta Kujasalo, Heureka, Puh. 040 9015 280, jutta.kujasalo@heureka.fi
Yritysyhteistyön koordinaattori Riitta Ahola, Heureka, Puh. 040 9015 205, riitta.ahola@heureka.fi
Kauppakeskuspäällikkö Marja Mononen, Kauppakeskus Metropol, Puh. 040 6615436, marja.mononen@ovenia.fi

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin noin 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs