Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Heli Jaakolan taiteellinen opinnäytetyö Causa Oamkissa 7. ja 8.12.

Oulun ammattikorkeakoulu

Heli Jaakolan taiteellinen opinnäytetyö Causa Oamkissa 7. ja 8.12.

Tiedote.
Julkaistu: 28.11.2012 klo 10:03
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) showtanssin opettajaopiskelija Heli Jaakolan taiteellinen opinnäytetyö Causa esitetään Oamkin näyttämösalissa (Kotkantie 1, Oulu) perjantaina 7.12. klo 13 ja 18 sekä lauantaina 8.12. klo 15. Näytökseen on vapaa pääsy.

Jaakola on lähtenyt tutkimaan opinnäytetyössään tanssin harjoittelua ja tanssijuuden kehittymistä non-formaalisessa oppimisympäristössä. Teos on valmistettu kuudelle eri-ikäiselle naistanssijalle. Tanssijat ovat rakentaneet yhdessä koreografin kanssa teoksen, jossa ovat prosessin aikana toimineet ”työssäoppijoina”. Yhdessä toimimisen, tanssijoiden luovan aktivoimisen ja iästä riippumattoman tasavertaisen kohtelun kautta on pyritty nostamaan esiin sekä tiedollisia että taidollisia tanssijuuden kehitysalueita, joihin yhteistoiminnallinen pedagogiikka voi tarjota mahdollisuuden tanssinopetuksessa vaikuttaa.

Koreografia: Heli Jaakola + työryhmä
Tanssijat/avustajat: Emma Tervala, Mia Jaatinen, Vilma Säkkinen, Mira Pernu, Venla Madetoja, Henriikka Väänänen ja Riina Lyyra
Valosuunnittelu: Jari Haavikko
Äänisuunnittelu/musiikki: Henri Jaakola

Taustaa

Tanssinopetuksessa pääpainona ovat yleensä kehollinen ja liikkeellinen toiminta, mutta sen luovat ja taiteelliset mahdollisuudet ovat yhtä merkittävässä asemassa. Hyvä tanssinopetus sekä harrastajille että ammattiin pyrkiville voi auttaa kohentamaan itsetuntoa, motivaatiota, luovuutta ja jopa omaa ruumiinkuvaa. Liikkeen avulla he voivat kertoa ajatuksiaan. Yhdessä toimiminen kannustaa sosiaalisuuteen ja myönteisiin ihmissuhteisiin sekä vahvistaa luottamusta toisiin ihmisiin.

Heli Jaakola on tutkinut yhteistoiminnallista pedagogiikkaa tanssinopetuksessa ammattikorkeakouluopintojensa ajan. Rikas vuorovaikutustilanne, joka syntyy eri-ikäisten ja -taustaisten oppilaiden yhteistyöstä on kiehtonut häntä erityisesti. Jaakola on halunnut astua ulos opettaja-oppilas-asetelmasta ja luoda tilanteen, jossa kaikki toimijat ovat tasavertaisia ja opettaja toimii ikään kuin ohjaajana ryhmän sisältä käsin. Opinnäytetyön prosessin aikana Jaakola on keskittynyt erikoiskoulutusoppilaiden kehitykseen. Teos tuo esiin Jaakolan ajatuksia, tuloksia, haasteita ja oivalluksia, joita hän on kohdannut neljän vuoden aktiivisen prosessin aikana.   

Tanssijat ovat 11–26-vuotiaita eri tanssitaustaisia nuoria naisia. Ryhmä koostuu harrastajista, erikoiskoulutusoppilaista ja tanssin ammattilaisista. Heidät on haastettu yhdessä löytämään ratkaisuja, tekemään päätöksiä, olemaan lähellä, etsimään vastauksia, koskemaan, kannustamaan, puhaltamaan, ohjaamaan, kritisoimaan, olemaan tilassa ja ulkona, olemaan auki ja kiinni, laulamaan ja hermostumaan, huutamaan ja iloitsemaan, katsomaan ja kohtaamaan.

Teos

Causa on ryhmän taiteellinen tuotos viiden kuukauden työjaksosta.
Sen pääpainona on vaikutus – vaikutammeko me toisiimme ja miten se ilmenee? Onko ajalla merkitystä ja miksi joidenkin välille yhteys syntyy? Katsommeko toiseen suuntaan vai tuleeko se suoraan läpi? Haluatko sinä olla punainen vai vaalea? Osaatko puhaltaa? Kyllä.
Teoksessa ollaan lähellä, yhdessä ja tasavertaisina. 

Lisätietoja

Heli Jaakola, koreografi, m8jahe00@students.oamk.fi
Mira Kolanen, tuottaja, 050 310 3938, mira.kolanen@oamk.fi

Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs