Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Heinäkuussa ohjelmaa lapsille Vaasan kaupungin museoissa

Vaasan kaupunki

Heinäkuussa ohjelmaa lapsille Vaasan kaupungin museoissa

Tiedote.
Julkaistu: 05.07.2016 klo 12:45
Julkaisija: Vaasan kaupunki

Heinäkuussa Vaasan kaupungin museoissa järjestetään lapsille monipuolista ohjelmaa. Luvassa on erilaisia työpajoja, satuhetkiä ja näyttelyopastuksia. Tapahtumat liittyvät museoiden kesänäyttelyihin.

Työpajoissa tehdään miniryijyjä ja maalataan

Pohjanmaan museossa järjestetään kesän ajan miniryijytyöpajoja ja näyttelyopastuksia tiistaisin klo 12 suomeksi ja klo 13 ruotsiksi. Työpajoissa valmistetaan oma miniryijy tulitikkuaskin avulla. Työpajaan osallistuminen ei edellytä aiempia taitoja. Työpaja ja opastus liittyvät Pohjanmaan museossa 17.6.–11.9.2016 esillä olevaan näyttelyyn Uhra-Beata Simberg-Ehrström - tekstiilitaiteen uudistaja.

Myös Tikanojan taidekodissa järjestetään lapsille sopivaa toimintaa. Torstaisin näyttelyopastus ja akvarellimaalaustyöpaja suomeksi klo 10 ja ruotsiksi klo 12. Näyttelyopastus on alle 18-vuotiaille maksuton, työpajaan osallistuville materiaalimaksu 2€. Tikanojan taidekodissa on 25.9.2016 asti esillä näyttely Venäläiset mestarit − Aivazovskista Repiniin, joka esittelee 1800-luvun venäläistä taidetta romanttisista näkymistä aina henkilökuvien elävään realismiin.

Satuhetkiä kuvitustaiteen parissa

Lapsille suunnattu näyttely ”BY – Olipa kerran kylä” vie kävijän vuorovaikutteiseen seikkailuun, jossa odottavat kolmiulotteisiin ympäristöihin sijoitetut satuhahmot, animaatiot ja alkuperäispiirrustukset. Näyttely on esillä 21.8.2016 saakka.

Näyttelyn ohella Vaasan taidehallissa järjestetään heinäkuussa keskiviikkoisin Kuvakirjan kulisseissa -näyttelyopastuksia ja satuhetkiä viikon taiteilijan kuvakirjan parissa. Viikon taiteilijat ovat 6.7. Lena Frölander-Ulf, 13.7. Maija Hurme, 20.7. Anna Härmälä ja 27.7. Christel Rönns. Suomenkielinen opastus ja satuhetki järjestetään klo 12 ja ruotsinkielinen klo 13.

Luontoaiheinen työpaja Kuntsilla

Perjantaisin Kuntsin modernin taiteen museolla voi osallistua luontoaiheiseen työpajaan. Näyttelyopastus ja luontoaiheinen työpaja järjestetään suomeksi klo 11 ja ruotsiksi klo 13. Kuntsin kesänäyttely Anni Rapinojan Ihmisen luonto on esillä 28.5–28.8.2016. Anni Rapinojan teoksissa luonto on keskeisessä roolissa.

Työpajoihin ei ole erillistä maksua, lukuun ottamatta Tikanojan taidekodin akvarellimaalaustyöpajaa. Kaikkiin museoihin on alle 18-vuotiaille ilmainen sisäänpääsy. Vaasan taidehalliin on ilmainen sisäänpääsy myös aikuisille. Lisätiedot näyttelyistä www.vaasa.fi/nayttelyt

 

Lisätietoja:

Museoinfo ti-su 10-17 puh. +358 (0)6 325 3800

Pohjanmaan museo ja Taidehalli:Annika Ekman, annika.ekman@vaasa.fi

Tikanojan taidekoti ja Kuntsin modernintaiteenmuseo: Linn Byrkjeland, linn.byrkjeland@vaasa.fi

 

Kuva: Markus Paavola

Teos näyttelystä ”BY – Olipa kerran kylä” Vaasan taidehallissa 11.6.–21.8.2016

Liitetiedostot

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

www.vaasa.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs