Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Falconesin uusi romaani on tarina rakkaudesta ja ystävyydestä

Bazar Kustannus Oy

Falconesin uusi romaani on tarina rakkaudesta ja ystävyydestä

Tiedote.
Julkaistu: 06.03.2014 klo 09:30
Julkaisija: Bazar Kustannus Oy

1700-luvun Espanjaan sijoittuva historiallinen romaani kertoo kahden nuoren naisen ystävyydestä ja kaiken voittavasta rakkaudesta. Tarina antaa äänen myös värikkäälle ja vainotulle mustalaiskulttuurille. Espanjan suosituimpiin kirjailijoihin lukeutuva Ildefonso Falcones vierailee Suomessa 1.─3.4.2014.

Nuori orjanainen Caridad matkustaa Kuubasta Espanjaan kauppalaivaston kyydissä. Cádizissa häntä odottaa vapaus. Kauniille naiselle elämä kaupungin kaduilla on kuitenkin vaarallista. Caridad kiirehtii Sevillaan, missä hän tutustuu Vegan mustalaissukuun. Taidokkaana sikarinkäärijänä Caridad herättää tupakkakaupasta elantonsa saavan vanhan mustalaismiehen Melchor Vegan kiinnostuksen. Ja kun nainen laulaa sydäntä särkevää lauluaan, mies rakastuu. Mustalaissuku ei ota orjanaista avosylin vastaan, mutta miehen tyttärentytär Milagros ystävystyy Caridadin kanssa ja heistä tulee erottamattomat. Kun Espanjan kuningas aloittaa laajat mustalaisvainot ja vangitsee joukoittain ihmisiä, myös Caridad, Milagros ja Melchor joutuvat pakenemaan. Pakomatka erottaa ystävykset toisistaan, kunnes he vuosien koettelemina jälleen kohtaavat. 
   
Paljasjalkainen kuningatar on tarina ystävyydestä, rakkaudesta, kunniasta ja oikeudenmukaisuudesta. Laulu ja tanssi kuuluvat Sevillan ja Madridin kaduilla, ruoka ja tupakka tuoksuvat kaupunkien kodeissa ja tavernoissa. Tarina kahden naisen kohtalosta kuvaa myös vähemmistöryhmien elämää ja historiaa 1700-luvun Espanjassa. 

Espanjalainen Ildefonso Falcones (s. 1960) asuu Barcelonassa. Hän on ammatiltaan lakimies ja kirjailija. Paljasjalkainen kuningatar on Falconesin kolmas romaani. Aiemmin ilmestyneet Meren katedraali ja Fatiman käsi ovat kansainvälisiä menestyksiä, ja kirjoja on myyty yhteensä yli 7 miljoonaa kappaletta. 

Espanjankielinen alkuteos: La reina descalza
Suomennos: Satu Ekman
Sidottu / 782 sivua
ISBN: 9789522790934
KL: 84.2
Kirjan ilmestymispäivä: 6.3.2014

”Falcones on palannut. Ja hän on iskussa.”
La Vanguardia


Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet

Bazar Kustannus Oy, viestintäpäällikkö Vilja Perttola, puh. 040 755 3319, vilja@bazarkustannus.fi
LIITTEET: Paljasjalkainen kuningatar_kansi, Ildefonso Falcones © Genis Muños, Lukunäyte_Paljasjalkainen kuningatar

Liitetiedostot

Bazar Kustannus Oy on osa pohjoismaista Bazar Publishers -kustantamoryhmää. Suomessa Bazar Kustannus kustantaa pääasiassa käännöskirjallisuutta, mutta tavoitteena on tehdä myös suomalaista kirjallisuutta tunnetuksi muissa Pohjoismaissa. www.bazarkustannus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs