Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Elokuvafestivaali MusiXine viikonloppuna Oulussa

Oulun Musiikkivideofestivaalit ry

Elokuvafestivaali MusiXine viikonloppuna Oulussa

Tiedote.
Julkaistu: 20.03.2013 klo 08:00
Julkaisija: Oulun Musiikkivideofestivaalit ry

MusiXinen elokuvanäytökset, liveklubit ja seminaarit elävöittävät Oulun tapahtumatarjontaa viikonloppuna. Festivaali esittää tuoreita musiikkiaiheisia dokumentteja sekä elokuvia katukulttuurista ja britti-legendoista. Valkokankaalla nähdään muun muassa The Rolling Stones, Kimmo Pohjonen, LCD Soundsystem ja Knucklebone Oscar. 

Festivaali vie elokuvia myös perinteisten teatterisalien ulkopuolelle. Torstain ennakkoklubilla ravintola 45 Specialissa nähdään kitaravirtuoosin elämänmyönteinen selviytymistarina Jason Becker: Not Dead Yet. Viikonlopun pääsymaksuttomissa baarinäytöksissä esitetään kotimaiset musiikkidokumentit Unien Savonlinna ja Ihan uuden kyyn eleet sekä kattaus visuaalisesti näyttäviä skeitti- ja lumilautailuelokuvia. Elävän musiikin klubeilla esiintyvät jäähyväiskiertueellaan oleva Joose Keskitalo ja Kolmas Maailmanpalo sekä kehutut debyyttialbuminsa hiljattain julkaisseet NEØV ja Riutta.

Seminaarit tarjoavat elokuva-aiheista asiantuntemusta niin ammattilaisille kuin yleisöllekin. MusiXine Focus on Placing Music to Picture -seminaari on elokuva- ja musiikkialan tekijöille suunnattu koulutus musiikin käytöstä AV-tuotannoissa. Seminaaripuhujiksi saapuvat tanskalainen äänisuunnittelija Peter Albrechtsen, peli- ja elokuvamusiikkisäveltäjä Petri Alanko sekä Suomen Musiikkikustantajat ry:n toiminnanjohtaja Pekka Sipilä. Seminaari järjestetään yhteistyössä Filmikaaren ja Rockpoliksen kanssa. Ennakkoilmoittautuminen päättyy keskiviikkona 20.3., lisätiedot festivaalin www-sivuilla.

Lauantain Suomivalkokangas rokkaa -seminaari käsittelee rock-musiikin käyttöä suomalaisissa elokuvissa. Oulun elokuvakeskuksen ja MusiXinen yhteisvoimin järjestämän seminaarin pääpuhujana nähdään elokuvan ja musiikin asiantuntija, toimittaja Asko Alanen.

MusiXine järjestetään Oulussa 22.-24. maaliskuuta. Festivaalin tapahtumapaikkoja ovat Kulttuuritalo Valveen Valvesali ja elokuvateatteri Studio, ravintolat 45 Special ja Tervasoihtu sekä elokuvateatteri Star. Elokuvanäytösten lipunmyynti Kulttuuritalo Valveen lippumyymälässä keskiviikosta sunnuntaihin. Perjantain Soundbreaker-näytöksen liput myy elokuvateatteri Star.

Näytösliput: 0-6,5 euroa. Valveen ja Studion näytöksiin tarjolla lippupaketti: 3 lippua/13,5 euroa. 

Lisätiedot ohjelmistosta: www.musixine.com. 

Festivaalitraileri: http://vimeo.com/61882430

Pressikuvat Oulun Musiikkivideofestivaalien mediapankista: http://www.omvf.net/en/press/gallery

 

Festivaalin järjestää Oulun Musiikkivideofestivaalit ry.

Lisätiedot:
Susanna Kyllönen
Tuottaja/Oulun Musiikkivideofestivaalit ry, MusiXine
susanna@omvf.net
p. 044 3280563

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs