Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Eino Leinon runoja Vesa-Matti Loirin Oulu Sinfonian tulkitsemana

Oulu Sinfonia

Eino Leinon runoja Vesa-Matti Loirin Oulu Sinfonian tulkitsemana

Tiedote.
Julkaistu: 23.09.2016 klo 10:33
Julkaisija: Oulu Sinfonia

Oulu Sinfonia esiintyy to 29.9 ja pe 30.9. klo 19 Madetojan salissa yhdessä Vesa-Matti Loirin ja kitaristi Peter Lerchen kanssa.  Vesa-Matti Loirin yllättävyys, rohkeus ja sieluun käyvät tulkinnat ovat tehneet hänestä legendan ja yhden maamme rakastetuimmista taiteilijoista. Runoilijan tie -albumi juhlisti Loirin ja hänen luottokitaristinsa Peter Lerchen vuosikymmenten aikana jalostunutta yhteistyötä. Peter Lerche teki albumille orkesterisovitukset Loirin tunnetuksi tekemistä Leino-sävelmistä ja Runoilijan tie –konserttikiertueella koskettavat sovitukset jatkavat elämäänsä Loirin toimiessa Eino Leinon tekstien itseoikeutettuna tulkkina. Konsertissa kuullaan mm. kappaleet Lapin kesä, Ja vuodet ne käy ja Notturno tunnelmien vaihdellessa sarkasmista komiikkaan ja epätoivosta huumorin riemuun.

Runoilijan tie -konsertin johtaa Esa Heikkilä, joka toimi kapellimestarina myös kyseisen albumin levytyksessä Lohjan kaupunginorkesterin kanssa. Peter Lerche puolestaan tunnetaan monipuolisena kitaristina, säveltäjänä, sovittajana ja tuottajana. Loirin lisäksi hän on tehnyt yhteistyötä mm. Hectorin, Karita Mattilan ja Anssi Tikanmäen kanssa.

Runoilijan tie
to 29.9. ja pe 30.9. klo 19 Madetojan sali
Esa Heikkilä, kapellimestari
Vesa-Matti Loiri, solisti 
Peter Lerche, kitara

Konsertin kesto on noin 2 tuntia sisältäen väliajan.

Liput 32 / 28 / 12 €
Pohjoista voimaa -etuasiakkaat 20 €
Oulu Sinfonian kausiasiakkaat 10 € (vain to 29.9. konserttiin)

Liitetiedostot

Oulu Sinfonia on Pohjois-Suomen ainoa ja EU-alueen pohjoisin sinfoniaorkesteri. Orkesterissa soittaa 61 ammattimuusikkoa ja ylikapellimestarina on vuodesta 2013 alkaen toiminut useissa kapellimestarikilpailuissa palkittu Johannes Gustavsson, jonka sopimus jatkuu aina kesään 2018 saakka. Gustavsson pitää erityisen tärkeänä tuoda esiin pohjoismaista musiikkia, minkä lisäksi Oulu Sinfonian ohjelmistossa on säännöllisesti tarjolla myös laaja kattaus eri aikakausien orkesterimusiikkia, lastenkonsertteja, oopperaa ja viihdettä. 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs