Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Efektin vilkas kulttuurisyksy käynnistyy kouluissa ja päiväkodeissa

Lahden kaupunki

Efektin vilkas kulttuurisyksy käynnistyy kouluissa ja päiväkodeissa

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2014 klo 09:55
Julkaisija: Lahden kaupunki

Seudullisen lastenkulttuurikeskusverkosto Efektin kautta tarjotut kulttuurivierailut ovat käynnistyneet. Suoraan päiväkoteihin ja kouluin suuntautuvat vierailut edustavat monipuolisesti eri taiteen aloja. Mukana on vierailukokonaisuuksia musiikin, teatterin, kuvataiteen, sanataiteen, tanssin ja sirkuksen alalta.

 

Vierailujen toteuttajat hakivat mukaan Efekti-toimintaan keväällä avoimen tarjouspyynnön kautta, jolloin hakemuksia tuli yli ennätyksellisesti yli 160. Mukaan valittiin 17 ohjelmakokonaisuutta, mikä pitää sisällään noin 150 koulu- ja päiväkotivierailua. Valinnoissa painottuivat eri taiteenalojen ja eri ikäryhmille kohdistuvan tarjonnan lisäksi laajojen työpajakokonaisuuksien osto samalta tekijältä. Kulttuurivierailut suuntautuvat kymmeneen Efekti-lastenkulttuuriverkostossa mukana olevaan Päijät-Hämeen kuntaan loka-joulukuussa. Mukana Efektissä ovat Asikkala, Hollola, Hämeenkoski, Kärkölä, Lahti, Nastola, Padasjoki, Sysmä, Heinola ja Orimattila. Efekti-kulttuurivierailukiertueen ohjelmisto tukee koulujen taide- ja kulttuurikasvatusta ja on kouluille ja päiväkodeille maksutonta.

 

Laaja verkosto

Päijät-Hämeen kunnat ovat tehneet yhteistyötä seudullisen Efekti-lastenkulttuuriverkoston kautta vuodesta 2006 Lahden kaupungin kulttuurikeskuksen koordinoimana. Toiminnan rahoittavat mukana olevat kunnat ja Opetus- ja kulttuuriministeriö. Verkosto koostuu laajasta lasten ja nuorten kanssa työskentelevien ammattilaisten, harrastajien, taidelaitosten ja taiteen perusopetusta antavien tahojen joukosta.

Efektin tavoitteena on koulujen kulttuuriyhteistyön tukeminen, uusien yhteistyösuhteiden, hankkeiden ja toimijoiden lisääminen alueella. Efekti pyrkii laadukkaan sisällön, koulutuksen ja toiminnan ohjelmaan, jossa erityisasemassa ovat esittävät taiteet, monipuoliset taidetyöpajat ja eri taiteenaloja yhdistävät projektit. Efekti nostaa esiin päijäthämäläistä lastenkulttuuriosaamista ja -tietoutta ja madaltaa opettajien ja päivähoitohenkilökunnan kynnystä tarttua taiteen keinojen käyttämiseen omassa työssä.

Viime vuonna Efektille myönnettiin Lapsenpäivä-valtionpalkinto. Palkintoperusteissa todettiin:  ”Efekti vastaa erinomaisesti lasten tasavertaisen osallistumisen haasteeseen ja on esimerkki onnistuneesta taide- ja kulttuuritarjonnan kuntayhteistyön mallista, joka voisi toimia muuallakin Suomessa.”

Liitteenä on syksyn ohjelmiston esittely sekä kiertuekalenteri. Pyydämme teitä sopimaan mahdollisesta haastattelusta sekä vierailevan tahon että vierailukohteen kanssa. Yhteystietoja voi pyytää Riikka Palanderilta.

 

Lisätietoja:

Kulttuuriasiainpäällikkö Matti Karhos p. 050 387 8792

Kulttuurituottaja Riikka Palander (ma-ke), p. 050 383 6551

 

Liitetiedostot

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs