Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Dinosaurukset palaavat Heurekaan

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Dinosaurukset palaavat Heurekaan

Tiedote.
Julkaistu: 27.04.2012 klo 09:46
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Tiedekeskus Heurekan ulkonäyttelyalueella avautuu lauantaina 28.4. koko perheen näyttely Dinosaurusten paluu. Viime kesänä huippusuosion saavuttanut Dinosaurukset-näyttely tuodaan uudistettuna takaisin kaikkien lapsiperheiden iloksi. Dinosaurusten paluu -näyttely on tiedepuisto Galileissa yleisön nähtävänä koko kesän aina 30.9.2012 saakka.

Näyttelyn kymmenen dinosaurusrobottia liikkuvat ja ääntelevät. Ne edustavat kahdeksaa eri lajia eri aikakausilta. Varhaisimpia näyttelyssä esillä olevista lajeista ovat Dilophosaurus ja Coelophysis, jotka elivät varhaisjurakaudella noin 190 miljoonaa vuotta sitten. Nuorimmat lajit ovat Triceratops ja Tyrannosaurus rex, jotka kuolivat sukupuuttoon liitukauden lopussa noin 65 miljoona vuotta sitten. Uusia lajeja viime vuotiseen näyttelyyn verrattuna ovat mm. Brachiosaurus ja Stegosaurus. Meksikosta kotoisin olevien dinosaurusrobottien suunnittelusta ja tuotannosta vastaavat Rafael Estevez ja Humanoides läheisessä yhteistyössä Museo del Desierton kanssa.

Näyttelyssä on esillä myös teräsprofiili suuresta eurooppalaisesta sauropodista, Turiasauruksesta sekä Turiasauruksen eturaajan fossiilijäljennös. Kävijä voi myös kokeilla paleontologin taitojaan etsimällä fossiilijäljennöksiä kaivausteltassa. Teltan lähellä sijaitsee dinosaurusten jalanjälkisarja, jonka seuraaminen herättää mielikuvituksen – yrittikö pieni lihansyöjä hyökätä suuren sauropodin kimppuun, vai ovatko jäljet lähekkäin täysin sattumalta?

Näyttelykävijät saavat mukaansa Dinosaurusten paluu -oppaan, jossa on piirroskuvat ja tietoa näyttelyssä esillä olevista dinosauruslajeista. Oppaassa on lisäksi tietoa Pohjois-Euroopassa ja Suomenkin alueella esiintyneistä dinosauruksista sekä fossiilikaivauksista. Näyttelyn ja oppaan tekemisessä Heurekaa on avustanut suomalainen dinosaurusasiantuntija, paleontologi Mikko Haaramo.

Dinosaurusten paluu on Heurekan kuudes näyttely tästä aiheesta. Viiteen aiempaan näyttelyyn (1991, 1995, 2001, 2004, 2011) tutustui yhteensä yli miljoona ihmistä.

Kuvia näyttelystä on Heurekan kuvapankissa http://kuvapankki.info/heureka/info.php.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Jussi Sava, puh. 040 901 5333, jussi.sava@heureka.fi

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs