Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Celia-kirjaston palvelut parantavat asiakkaiden elämänlaatua

Celia

Celia-kirjaston palvelut parantavat asiakkaiden elämänlaatua

Tiedote.
Julkaistu: 03.01.2013 klo 11:57
Julkaisija: Celia

Celian teettämän asiakastyytyväisyystutkimuksen perusteella Celia-kirjaston palvelut parantavat asiakkaiden elämänlaatua. Kyselyyn vastanneista 80 prosenttia oli tätä mieltä. Lähes kaikki vastaajat (98 %) olivat joko jo suositelleet tai ovat valmiita suosittelemaan Celiaa myös muille.

Kirjaston asiakastyytyväisyys on huippuluokkaa. Tarkka kouluarvosana on 9,07, missä on hieman parannusta vuoteen 2011 verrattuna.

Vastaajista selkeä enemmistö oli joko tyytyväisiä (52 %) tai erittäin tyytyväisiä (31 %) lainattavan kirjakokoelman monipuolisuuteen. Myös kirjauutuuksien valmistumisnopeuteen oltiin tyytyväisiä.

Maksullista oppimateriaalia käyttävistä oppilaista tai opiskelijoista 82 prosenttia on täysin tai jokseenkin samaa mieltä siitä, että Celian oppikirjat ovat tukeneet heidän koulunkäyntiään tai opiskeluaan.

Loppuvuonna 2012 tehtyyn tutkimukseen vastasi yhteensä 556 Celian asiakasta. Vastaajien tyypillisin lukemisesteen syy oli näkövamma (67 %). Luki- ja oppimisvaikeuksisia vastaajista oli 16 prosenttia. Ylivoimaisesti tyypillisimmin käytetty aineisto oli äänikirjat (97 %). Celiasta saa myös pistekirjoja, koskettelukirjoja, e-kirjoja ja yhdistelmäkirjoja.

Asiakastyytyväisyystutkimuksen toteutti Talentree.

Lisätietoja:

Tiedottaja Johanna Kainulainen, Celia-kirjasto, puh. 040 661 7785, etunimi.sukunimi@celia.fi

Celia on valtion erikoiskirjasto, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa kaikille niille, jotka eivät sairauden tai vamman vuoksi voi lukea tavallisia painettuja kirjoja – esimerkiksi näkövammaisille, luki- ja oppimisvaikeuksisille, kehitysvammaisille ja lihastautia sairastaville.

Celia tarjoaa asiakkailleen maksutta lainaksi kauno- ja tietokirjallisuutta mm. ääni-, piste- ja elektronisina kirjoina. Lisäksi Celia valmistaa ja myy tai lainaa oppikirjat saavutettavassa muodossa eri koulutusasteille. Valikoimasta löytyy suurin osa peruskoulun oppikirjoista ja runsaasti lukion oppikirjoja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs