Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Barnkulturens superveckor på gång i Åbo

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Barnkulturens superveckor på gång i Åbo

Pressmeddelande.
Publicerad: 18.04.2016 kl. 12:51
Utgivare: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Småbarnsfamiljer i Åbo bjuds under perioden 18–29.4.2016 på en massa kultur- och konstprogram inom ramen för Barnkulturens superveckor. Välkommen till många kultur- och konstdoftande ställen och verksamheter som du också kan besöka med barnen året runt!

Vad sägs om färgbad, teater eller småbarnsguidning på konstmuseum? Svenskspråkig babyguidning och -målarverkstad med bl.a. blåbär på Wäinö Aaltonens museum och Saara Ekströms fantasikittlande moderna konst torsdag 21.4 kl. 10.30–11.30 (max tolv deltagare).

Årets babyvecka en del av Barnkulturens superveckor

Den populära babyveckan arrangeras i år 25–29.4 med Äventyrsparken och huvudbiblioteket som huvudplatser. Under småttornas kulturvecka blir det allt från musik, rim och ramsor till färgbad, hantverk och familjecirkus. Svenskspråkigt ordkul blir det med lekfulla ordlekar och ramsor under två rimjam i Äventyrsparkens Diamant-teater onsdag 27.4 kl. 13 och torsdag 28.4 kl. 14.

Välkommen också på mera språklöst babygraffiti, pysselverkstad inför morsdag, babyvänligt färgbad, lekfull babyagility och mycket mer!

Babyteater och babydisco

I den språklösa föreställningen Atschii, atschii, prosit! träffar vi vännerna Puppe och Putte. Hemma hos sig har de alltid roligt, där får man hoppa på dynor, gömma sig i lådor, göra kullerbyttor och ta en tupplur på ett mjukt moln. Föreställningen är ca 30 minuter lång och målgruppen är 0–3-åringar. Föreställningar onsdag 27.4 kl. 18 på huvudbibliotekets barnavdelning Saga samt torsdag 28.4 kl. 10 i Äventyrsparkens Diamant-teater.

Babyveckan avslutas på fredag med både utomhuslek, såpbubblor, möjlighet till egen grillning och picnic vid Äventyrsparkens grill. På babydisco blir det valborgsstämning på småttornas villkor med ballonger, serpentiner och stämningen högt i tak till DJ Johannas musik. Kom och rocka loss så mycket som bara blöjorna håller! Både inträdet och klädkoden är fri, kom i snitsigaste mjukisoverallen eller i din blingigaste discobody.

Samvaro, fri lek och bytesbord

Alla dagar under babyveckan kl. 10–16 är Äventyrsparkens Diamant-teater öppen också när inget specifikt program pågår där. Chilla i plaskbassänger fyllda av mjukisdjur, att leka fritt, att umgås i lugn och ro, att pyssla eller att kolla in bytesbordet för småbarnskläder och -saker.

Babyveckan är riktad till alla 0–3-åringar med vuxet sällskap, programmen har fritt inträde och arrangeras av Åbo fritidssektor.

Alla evenemang och program under Barnkulturens superveckor hittar du i stadens evenemangskalender.

Läs mer: Babyveckan

 

Närmare information:

Anna Edgren
Kulturkoordinator
Bibliotekstjänster
Åbo stads fritidssektor

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs