Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » AVEK myönsi 460 000 euroa DigiDemo-tukea

AVEK

AVEK myönsi 460 000 euroa DigiDemo-tukea

Tiedote.
Julkaistu: 09.12.2013 klo 15:38
Julkaisija: AVEK

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK on myöntänyt yhteensä 460 500 euroa DigiDemo-tukea. Tuki on tarkoitettu kulttuuristen sisältöjen kehittämiseen digitaalisiin päätelaitteisiin. Tukea sai 51 hanketta.

 

DigiDemo-tukea myönnetään konseptisuunnitteluun, demo- tai tuotekehitys-hankkeisiin ja tv-ohjelmapilotteihin. Tällä kertaa konseptisuunnittelun tukea myönnettiin 31 hankkeelle yhteensä 124 000 euroa ja demohankkeiden tukea 13 hankkeelle 205 000 euroa. Tv-pilottitukea sai 7 hanketta, yhteensä 131 500 euroa.

 

Syksyn haussa tukea tavoiteltiin 173 hakemuksella. Tuotantoneuvoja Milla Moilasen mukaan hakemusten määrä kasvoi edelliseen hakuun verrattuna. Myös hakemusten taso oli korkea. ”Kun kilpailu on kovaa ja kaikkia tukikelpoisia hankkeita ei voida tukea, hankkeella on oltava aito demotarve ja sen on erotuttava perustarjonnasta. Tuen saamisessa ratkaisevaa on hankkeen uniikkius, innovatiivisuus, tuoreus ja uutuusarvo”, Moilanen summaa.

Tuen jakamisesta päätti asiantuntijaryhmä, jonka jäseniä ovatkonsultti Markus Leikola, Finpron seniorikonsultti Kati Uusi-Rauva ja digitaalisen median asiantuntija Marja Heinonen.

 

DigiDemo-tuen tavoitteena on edistää mielekkäiden kulttuurisisältöjen ja -palveluiden kehittämistä, parantaa alalla toimivien yritysten tuotekehitysmahdollisuuksia sekä vastata digitalisoituvan yhteiskunnan kulttuuripoliittisiin tavoitteisiin. DigiDemo perustuu opetus- ja kulttuuriministeriön AVEKille osoittamaan vuotuiseen määrärahaan. Vuonna 2013 määrärahan suuruus on 910 000 euroa. Vuoden ensimmäisessä, maaliskuussa päättyneessä haussa, tukea jaettiin 400 000 euroa.

 

DigiDemon seuraava hakuaika päättyy maaliskuussa 2014. Hakemukset tehdään AVEKin sähköisessä hakemusjärjestelmässä. Hakukriteereihin voi tutustua AVEKin internetsivuilla, www.kopiosto.fi/avek/digidemo.

 

Tukipäätökset voi käydä katsomassa AVEKin sivuilla, www.kopiosto.fi/avek.

 

Lisätietoja antavat:

Tuotantoneuvoja Milla Moilanen, milla.moilanen(a)avek.kopiosto.fi, 040 900 9199 (hakijoiden yhteydenotot meilitse soittopyyntönä)

Pääsihteeri Juha Samola, juha.samola(a)avek.kopiosto.fi, 09 4315 2351

Tekijänoikeusjärjestö Kopioston yhteydessä toimiva Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK tukee tekijänoikeusvaroilla audiovisuaalista kulttuuria. Varat ovat pääasiassa peräisin hyvitysmaksusta, jota peritään muun muassa dvd-levyistä ja digitaalisista videotallentimista. AVEK myöntää tukea elokuvan eri lajityyppien kehittelyyn ja kulttuurivientiin, audiovisuaalisen alan tekijöiden jatko- ja täydennyskoulutukseen sekä festivaalien ja tapahtumien järjestämiseen. Lisäksi AVEK myöntää tukea lyhyt-, dokumentti- ja animaatioelokuvien sekä mediataideteosten tuotantoon.

Opetus- ja kulttuuriministeriön DigiDemo- ja CreaDemo-määrärahoista tukea myönnetään kulttuuristen sisältöjen ja kulttuuriyrittäjyyden kehittämiseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs