Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » AVEK myönsi 399 000 euroa DigiDemo-tukea

Kopiosto

AVEK myönsi 399 000 euroa DigiDemo-tukea

Tiedote.
Julkaistu: 04.05.2012 klo 09:00
Julkaisija: Kopiosto

 

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK on myöntänyt vuoden 2012 ensimmäiset DigiDemo-tuet. Tukea myönnettiin 50 hankkeelle yhteensä 399 000 euroa. DigiDemo on tarkoitettu kulttuuristen sisältöjen kehittämiseen digitaalisiin päätelaitteisiin.

Kevään haussa DigiDemo-tukea anoi 181 hanketta, kun viime vuonna vastaavaan aikaan hakijoita oli 101. Alati kasvava hakemusten määrä ei enää yllätä tuotantoneuvoja Milla Moilasta, sillä trendi on jatkunut jo pidempään. ”Kilpailun kiristyessä ei riitä, että hanke on muodollisesti pätevä ja elinkelpoinen”, Moilanen sanoo. ”Tärkeimpiä perusteita päätöksille olivat hankkeen uutuusarvo, uniikkius ja kulttuurisuus. Lisäksi tukea ansaitsevista hankkeista esiin nousivat ne, joille DigiDemo on lähes ainoa mahdollinen rahoitustapa.”

DigiDemo-tukea myönnetään konseptisuunnitteluun, demo- tai tuotekehityshankkeisiin ja tv-ohjelmapilotteihin. Tällä kertaa konseptisuunnittelun tukea myönnettiin 26 hankkeelle yhteensä 91 000 euroa ja demohankkeiden tukea 20 hankkeelle yhteensä 251 000 euroa. Tv-pilottitukea sai 4 hanketta, yhteensä 57 000 euroa.

Tuen jakamisesta päätti asiantuntijaryhmä, jonka jäseniä ovat konsultti Markus Leikola, kouluttaja, projektipäällikkö ja tuottaja Marit Hohtokari, Aalto-yliopiston Media Factoryn johtaja Philip Dean sekä YLEn tuottaja Tiina Raekallio.

DigiDemo-tuen tavoitteena on edistää mielekkäiden kulttuurisisältöjen ja -palveluiden kehittämistä, parantaa alalla toimivien yritysten tuotekehitysmahdollisuuksia sekä vastata digitalisoituvan yhteiskunnan kulttuuripoliittisiin tavoitteisiin. DigiDemo perustuu opetus- ja kulttuuriministeriön AVEKille osoittamaan vuotuiseen määrärahaan. Vuonna 2012 määrärahan suuruus on 930 000 euroa.

DigiDemon seuraava hakuaika päättyy 31.10.2012. Hakemukset tehdään AVEKin sähköisessä hakemusjärjestelmässä. Hakukriteereihin voi tutustua AVEKin internetsivuilla, www.kopiosto.fi/avek.

 

Tukipäätökset:

www.kopiosto.fi/avek/digidemo/paatokset/fi_FI/digidemo_2012_I/


Lisätietoja antavat:

Tuotantoneuvoja Milla Moilanen, milla.moilanen(at)avek.kopiosto.fi, 040 900 9199 (hakijoiden yhteydenotot tiistaisin klo 10–12)

Pääsihteeri Juha Samola, juha.samola(at)avek.kopiosto.fi, 09 4315 2351

 

Liitetiedostot

Tekijänoikeusjärjestö Kopioston yhteydessä toimiva Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK tukee tekijänoikeusvaroilla audiovisuaalista kulttuuria. Varat ovat pääasiassa peräisin hyvitysmaksusta, jota peritään muun muassa dvd-levyistä ja digitaalisista videotallentimista. AVEK myöntää tukea elokuvan eri lajityyppien kehittelyyn ja kulttuurivientiin, audiovisuaalisen alan tekijöiden jatko- ja täydennyskoulutukseen sekä festivaalien ja tapahtumien järjestämiseen. Lisäksi AVEK myöntää tukea lyhyt-, dokumentti- ja animaatioelokuvien sekä mediataideteosten tuotantoon. Opetus- ja kulttuuriministeriön DigiDemo- ja CreaDemo-määrärahoista tukea myönnetään kulttuuristen sisältöjen ja kulttuuriyrittäjyyden kehittämiseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs