Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » Artturi Taira vierailee Oamkin Indie Nightissa 24.2.

Oulun ammattikorkeakoulu

Artturi Taira vierailee Oamkin Indie Nightissa 24.2.

Tiedote.
Julkaistu: 21.02.2012 klo 11:57
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) musiikin koulutusohjelman pop-/jazz-suuntautumisvaihto on kutsunut opettajavieraakseen suomalaisen indiemusiikin ehdottoman huipun, nopeaa kansainvälistä nousua tekevän Rubik-yhtyeen keulahahmon Artturi Tairan. Tairan vetämä Oamkin opiskelijabändi perehtyy alkuvuoden aikana 2000-luvun vaihtoehtoisen popin klassikoihin ja vetää lopuksi tiukan ja elektrisen indiesetin maestron kanssa. Luvassa on musiikkia muun muassa The Flaming Lipsiltä, Vampire Weekendiltä ja Sigur Rósilta. Kokoonpano esiintyy 45 Specialissa (Saaristonkatu 12, Oulu) perjantaina 24.2. klo 23. Liput 4,5/2,5 euroa.

Indierockista, tai indiepopista, on 2010-luvulle päästyä tullut varsinkin Länsi-Euroopassa ja USA:ssa urbaaniin, nuorehkoon ja hyvin koulutettuun yleisöön eniten vetoava musiikkigenre elektronisen tanssimusiikin ohella. Termi, joka 1990-luvulla tarkoitti tiukasti vain isoista levy-yhtiöistä riippumatonta, kitaravetoista vaihtoehtorockia, on laajentunut yleisnimeksi, sateenvarjoksi. Sen alle mahtuvat kitararäimeen ohella niin Animal Collectiven beachboysmaisia vokaaleja ja ambient-estetiikkaa yhdistävä psykedelia, Mew’n skandinaavisella melankolialla höystetty paluu 80-luvun uuteen aaltoon kuin The Knifen electropop. Moninaisuutta yhteen sitovina tekijöinä ovat individualismi, taiteellinen tinkimättömyys sekä pyrkimys musiikin, lyriikan ja visuaalisen puolen yhdistävään kokonaistaideteokseen.

Muusikot

  • Artturi Taira – laulu
  • Anna Halmetoja, Annika Tepponen, Tanja Torvikoski – laulu
  • Janne Mikkonen – kitara
  • Joonas Karjalainen – kosketinsoittimet
  • Matti Vähä – basso
  • Suvi Yliluoma – rummut

Lisätietoja

Mira Kolanen, tapahtumatuottaja, 050 310 3938, mira.kolanen@oamk.fi

www.oamk.fi

www.45special.com

www.rubikband.net

Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs