Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » 6000 päätöstä ensi-iltaan: TTT-Klubin näyttämölle uutta, nuorekasta musiikkiteatteria

Tampereen Työväen Teatteri

6000 päätöstä ensi-iltaan: TTT-Klubin näyttämölle uutta, nuorekasta musiikkiteatteria

Tiedote.
Julkaistu: 23.03.2016 klo 08:26
Julkaisija: Tampereen Työväen Teatteri

Tampereen Työväen Teatterin kevätkauden viimeinen ensi-ilta saattaa yleisön eteen Tampereen ammattikorkeakoulun lahjakkaat ja valovoimaiset teatterimusiikin opiskelijat. TTT:n ja TAMK:in yhteistuotanto 6000 päätöstä saa ensi-iltansa TTT-Klubilla 31.3. klo 19. Näytäntöjä on yhteensä kahdeksan ajalla 30.3.–28.4.

6000 päätöstä on näyttelijä, muusikko ja ohjaaja Jemina Sillanpään käsikirjoittama uusi musiikkiteatteriteos. Työryhmä on työstänyt esitystä kevään ajan mm. fyysisen teatterin ja improvisaation keinoin. Tyhjästä liikkeelle lähtenyt, jokaisen luovuutta hyödyntänyt tekeminen on ollut koko parinkymmenen hengen työryhmälle sytyttävä prosessi.

”Haaveeni on ollut pitkään päästä tekemään uutta esitystä ammattitaitoisten nuorten kanssa”, sanoo esityksen ohjaava Jemina Sillanpää. ”Aluksi teimme rohkeita kokeiluja siitä, mitä uusi musiikkiteatteri voisi olla. Jokainen mukana olevista nuorista on päässyt näyttäytymään räätälöidysti ja yksilöllisiin vahvuuksiinsa nojaten. Tämä on ollut hedelmällinen työtapa, ja oppimisen ilo on paistanut opiskelijoiden kasvoilta heidän päästessä rikkomaan rajojaan.”

Ohjaaja-käsikirjoittajan mukaan 6000 päätöstä ei ole muodoltaan perinteinen näytelmä, vaan enemmänkin revyy-tyyppinen kokonaisuus, joka yhdistää saumattomasti näyttelijäntyötä, tanssia ja musiikkia. Esitys sijoittuu tämän päivän Suomeen ja raottaa eri näkökulmista estraditaitelijan värikästä elämää. ”Mukana on paljon energiaa ja tunteita, olemme hakeneet tiettyä estottomuutta ja vapautuneisuutta ilmaisuun”, Sillanpää kuvailee. Kokemusta näyttämölle tuo jo eläkkeelle jäänyt näyttelijä Tuomas Mattila, jonka kanssa Sillanpää on aiemmin tehnyt yhteistyötä Kansallisteatterissa. ”Näen tärkeänä, että tuodaan eri-ikäisiä ihmisiä yhteen – kuinka samanlaisia ihmiset ovatkaan elämän eri vaiheissa!”

Elävä musiikki soi näyttämöllä suuren osan kokonaiskestosta, ja teatterimusiikin opiskelijat pystyvät näyttäviin yhteislaulunumeroihin. Sillanpää on saanut mukaan Suomen eturivin lauluntekijöiltä ennen julkaisemattomia kappaleita ja osin tilaustöitä.  Tekijöitä ovat mm. Kerkko Koskinen, Emma Salokoski, Tommy Lindgren, Selina Sillanpää, Eetu Floor ja Hannu Seppänen sekä 6000 päätöstä työryhmän jäseniä.  Vahvan tanssillisen panoksen esitykseen on tuonut koreografi Mariikka Kakko.


6000 päätöstä TTT:n verkkosivuilla
http://www.ttt-teatteri.fi/ohjelmisto/6000-paatosta

Pressikuvat
http://www.ttt-teatteri.fi/mediagalleria/ttt-klubi-pressikuvat

Lisätiedot
tiedottaja Mika Kauhanen, puh. 050 401 8252, mika.kauhanen@ttt-teatteri.fi

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs