Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » 120-åriga Akademen förnyar sin huvudbutik och satsar på mångsidig service

Akateeminen Kirjakauppa-Akademiska Bokhandeln

120-åriga Akademen förnyar sin huvudbutik och satsar på mångsidig service

Pressmeddelande.
Publicerad: 28.05.2013 kl. 11:06
Utgivare: Akateeminen Kirjakauppa-Akademiska Bokhandeln

Akademens flaggskeppsbutik i Helsingfors centrum förnyas bokhandelskedjans 120-årsjubileum till ära. Butiken som sedan år 1969 är belägen i Bokhuset förnyas i enlighet med Alvar Aaltos ursprungliga plan och med beaktande av kundernas önskemål. Ett brett urval av tidningar och böcker utgör även i fortsättningen Akademiska Bokhandels viktigaste framgångsfaktor.

Akademen satsar på smidig handel genom att införa webbpunkter och tabletter i alla våningar. Där kan kunderna själv eller med hjälp av en försäljare köpa produkter bland Akateeminen.com-näthandelns breda urval på nästan 10 miljoner böcker. Som en del av förnyelserna harmoniseras bokhandelns inredning och butiken får ett nytt café i gatuplan. Dessutom får kunderna kostnadsfritt tillgång till ett trådlöst nätverk.

Akademen är drömmarnas bokhandel för många
Ademiska Bokhandeln genomförde i början av året en Drömmarnas bokhandel-kundenkät. Nästan 3 900 svaranden berättade sin åsikt om bokhandelns styrkor och utvecklingsmål. Utgående från svaren är det bästa med Akademiska Bokhandeln det breda och mångsidiga urvalet, god kundbetjäning och butikernas centrala läge. Av svarandena ansåg nästan 75 procent att Akademen motsvarar bra eller mycket bra deras drömmarnas bokhandel. Ett centralt utvecklingsmål gällande flaggskepps-butiken i Helsingfors var trivseln: kunderna önskade läshörnor och mer caféplatser.

”Vi svarar på kundernas önskemål genom att införa nya möjligheter att fördjupa sig i böcker antingen i butikens läshörnor eller i caféerna. Böcker och kaffe hör ihop. Att förfriska sig är möjligt i Café Aalto, som redan blivit en klassiker och i Starbucks som öppnas senare i år”, säger Tuija Wänttinen, direktör för varuhuset i Helsingfors centrum.

”Vid sidan av förnyelserna stärker vi Akademens enastående atmosfär som baserar sig på Alvar Aaltos planer. Den bärande tanken är varm minimalism, och i dess anda återförs inredningen mer mot den ursprungliga interiören. Till butikern har man t.ex. funnit lampor som var i bruk redan under 1930-talet i restaurang Savoy”, fortsätter Tuija Wänttinen.

För planeringen av Akademens interiörreform svarar arkitekt och inredningsarkitekt Niko Tiula. Förnyelserna förverkligas stegvis under åren 2013 och 2014. Starbucks som öppnas i slutet av året är kedjans första centrumcafé i Finland. Det kommer att vara beläget nuvarande tidningsavdelningens lokaler, i butikens första våning i hörnet av Norra Esplanaden och Centralgatan. Akademens butik betjänar kunder normalt då förändringsarbetena pågår.

Närmare information: Tuija Wänttinen, Stockmann, direktör för varuhuset i Helsingfors centrum, puh. (09) 121 3113

Information om Akademen och pressbilder: http://www.stockmanngroup.fi/sv/akademen-120-ar

Akademiska Bokhandeln är en del av Stockmanns varuhusgrupp och kedjans butiker är belägna i varuhusen i Helsingfors centrum, Östra centrum, Hagalund i Esbo, Jumbo i Vanda, Tammerfors, Åbo och Uleåborg. Akateeminen.com-nätbutiken betjänar bokvänner i hela Finland.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs