Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » 11-vuotias amatöörisalapoliisi Flavia de Luce jatkaa rohkeita seikkailujaan

Bazar Kustannus Oy

11-vuotias amatöörisalapoliisi Flavia de Luce jatkaa rohkeita seikkailujaan

Tiedote.
Julkaistu: 23.08.2015 klo 16:20
Julkaisija: Bazar Kustannus Oy

Alan Bradley on kirjoittanut Agatha Christien ja Viisikkojen hengessä salapoliisitarinan, jonka sankari on 11-vuotias Flavia de Luce, itseoppinut kemisti ja myrkkyjen asiantuntija. Flavia asuu Englannin maaseudulla isän ja kahden isosiskon kanssa, on nokkela ja hoksaavainen neiti Marplen tapaan.

Nyt julkaistava Hopeisen hummerihaarukan tapaus on kolmas osa Flavia de Luce -dekkarisarjassa, jossa nuori sankaritar ratkoo murhatapauksia 1950-luvun Englannissa. Uusimassa osassa Flavia de Luce päätyy kylän markkinoilla mustalaisnaisen telttaan ja järkyttyy kuulemastaan ennustuksesta pahanpäiväisesti. Vielä enemmän Flavia on ihmeissään, kun samainen mustalaisnainen löytyy seuraavana yönä kotikartanon mailta vankkureistaan henkihieveriin hakattuna. Kuka on väkivallanteon takana? Voiko kyseessä olla kosto vuosia sitten siepatun lapsen takia?

Flavia ymmärtää toki kalavelkojen maksun päälle, onhan hänellä kaksi jekkuilevaa sisarta. Mutta Bishop’s Laceyn kylän painostava tunnelma tiivistyy, kun Flavia törmää uuteen uhriin, paikalliseen mieheen, joka yllätettiin hiljan kartanosta luvattomista askareista.

Bazar Kustannus on julkaissut myös sarjan aikaisemmat osat Kuolema ei ole lasten leikkiä ja Piiraan maku makea. Flavia de Luce -sarjan käännösoikeudet on myyty yli 30 kielelle, ja sen elokuvaoikeudet on ostanut James Bond -ohjaaja Sam Mendes.

Kirjailija Alan Bradley syntyi Torontossa ja varttui Ontariossa. Hän johti televisiotekniikan laitosta Saskatchewanin yliopistossa Saskatoonissa 25 vuotta, kunnes jäi varhaiseläkkeelle vuonna 1994 voidakseen keskittyä kirjoittamiseen. Bradley on kirjoittanut lastenkirjoja, novelleja, radiokuunnelmia sekä lehtijuttuja. Nykyisin kirjailija asuu Mansaarella vaimonsa Shirleyn ja kahden kissansa kanssa.

Crime Writers’ Association palkitsi Bradleyn parhaasta esikoisromaanista vuonna 2007.

 

Alan Bradley
Hopeisen hummerihaarukan tapaus
Alkuperäinen teos: A Red Herring Without Mustard
Käännös: Maija Heikinheimo
ISBN: 9789522791900
Nidottu / n. 400 sivua
Ilmestymispäivä: 20.8.2015

 

Lisätiedot:
Bazar Kustannus Oy, tiedottaja Anu Sokura, tiedotus@bazarkustannus.fi, 0466 163 180

Liitetiedostot

Bazar Kustannus Oy on osa pohjoismaista Bazar Publishers -kustantamoryhmää. Suomessa Bazar Kustannus kustantaa pääasiassa käännöskirjallisuutta, mutta tavoitteena on tehdä myös suomalaista kirjallisuutta tunnetuksi muissa Pohjoismaissa. www.bazarkustannus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs