Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kulttuuri ja taide » 100 merkittävää suomalaista tietokirjaa -näyttely Valkeakosken kaupunginkirjastossa – Avajaisissa 13.8. vieraana Teemu Keskisarja

Suomen tietokirjailijat ry

100 merkittävää suomalaista tietokirjaa -näyttely Valkeakosken kaupunginkirjastossa – Avajaisissa 13.8. vieraana Teemu Keskisarja

Tiedote.
Julkaistu: 03.08.2016 klo 10:52
Julkaisija: Suomen tietokirjailijat ry

Suomalaisen tietokirjallisuuden merkittäviä teoksia esittelevä näyttely on esillä Valkeakosken kaupunginkirjastossa (Kauppilankatu 2) ajalla 13.8.–1.9.2016. Avajaisissa lauantaina 13. elokuuta 2016 vieraana on tietokirjailija Teemu Keskisarja. Näyttelyn esittelee Jukka-Pekka Pietiäinen.

Joel Kuortin ja Jukka-Pekka Pietiäisen teokseen 100 merkittävää suomalaista tietokirjaa – Abckiriasta Mustaan orkideaan pohjautuva näyttely esittelee tietokirjallisuuden eri lajit ja kunkin lajin merkittävät suomalaiset teokset. Roll-up-näyttely on kiertänyt kirjastoissa ympäri Suomen jo toista vuotta.

100 merkittävää suomalaista tietokirjaa -näyttely ei pyri muodostamaan tietokirjakaanonia. Niin näyttelyn kuin sen pohjana olevan teoksen tarkoitus on haastaa katsoja ja lukija pohtimaan, ovatko juuri mukaan valitut teokset ansainneet paikkansa sadan joukossa. Entä mitä listalta puuttuu? Roll-up-näyttely on toteutettu Tietokirjallisuuden edistämiskeskuksen tuella.

Avajaisten ohjelma lauantaina 13.8.2016

klo 12.30–13 Näyttelyn avajaiset
Jukka-Pekka Pietiäinen esittelee 100 merkittävää suomalaista tietokirjaa -näyttelyn

klo 13–13.45 Kirjailijahaastattelussa Teemu Keskisarja
Teemu Keskisarjaa haastattelee Jukka-Pekka Pietiäinen


Keskisarja ja Pietiläinen ovat haastateltavissa ennen näyttelyn avajaisia.

Teemu Keskisarja on maamme luetuimpia historioitsijoita ja Helsingin yliopiston Suomen ja Pohjoismaiden historian dosentti. Keskisarja on käsitellyt teoksissaan muun muassa sota-ajan, talouden, rikollisuuden ja väkivallan historiaa. Hän on saanut UKK-palkinnon ja Kainuun kirjallisuuspalkinnon teoksesta Raaka tie Raatteeseen (2012), teos Viipuri 1918 (2013) oli Tieto-Finlandia-ehdokkaana. Syksyllä ilmestyy Keskisarjan seuraava teos Hulttio – Mannerheimin painava nuoruus.

Jukka-Pekka Pietiäinen on Helsingin yliopiston Suomen historian dosentti ja Suomen tietokirjailijat ry:n toiminnanjohtaja. Hän on kirjoittanut 13 kirjaa Suomen historian eri aloilta.

100 merkittävää suomalaista tietokirjaa -näyttely
Valkeakosken kaupunginkirjasto, Kauppilankatu 2
13.8.–1.9.2016
Avoinna: ma–pe 10–19, la 10–15
Vapaa pääsy

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Linda Lappalainen | tiedottaja | Suomen tietokirjailijat ry
linda.lappalainen@suomentietokirjailijat.fi | 050 41 05584

_____

Suomen tietokirjailijat ry on maamme suurin kirjailijajärjestö. Se edistää tietokirjallisuutta, jakaa apurahoja ja palkintoja sekä valvoo tieto- ja oppikirjailijoiden tekijänoikeudellisia ja taloudellisia etuja. Yhdistyksellä on yli 3 100 jäsentä.

suomentietokirjailijat.fi | Facebook | Twitter

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs