Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Yritystä!-projekti tukee vammaisten ja osatyökykyisten yrittäjyyttä

Invalidiliitto ry

Yritystä!-projekti tukee vammaisten ja osatyökykyisten yrittäjyyttä

Tiedote.
Julkaistu: 16.05.2016 klo 12:35
Julkaisija: Invalidiliitto ry

Huhtikuussa käynnistynyt valtakunnallinen Yritystä!-projekti edistää vammaisten ja osatyökykyisten henkilöiden yrittäjyyttä.  

Kolmevuotisen projektin tarkoitus on edistää yrittäjinä toimivien vammaisten henkilöiden hyvinvointia mm. verkostoitumisen kautta sekä antaa ohjeistusta uusien yritysten perustamisessa. Tavoitteena on, että valtakunnallisesti aloittaa jopa 80 uutta yritystä.

Projektin aikana toimitaan tiiviisti yhteistyössä yritys- ja yrittäjyysneuvontaa tarjoavien tahojen kanssa, jotta heidän valmiudet tiedottaa vammaisia ja osatyökykyisiä henkilöitä yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa paranisivat. Projektissa tehdään vaikuttamistyötä, jotta tiedon puute ei muodostuisi vammaisten ja osatyökykyisten henkilöiden yritystoimintaa ja yrittäjäksi ryhtymistä rajoittavaksi tekijäksi. 

- Yritystä!-projektin toimenpiteillä edistetään merkittävästi työmarkkinoiden yhdenvertaisuutta sekä vammaisten ja osatyökykyisten henkilöiden työelämäosallisuutta yrittäjyyden keinoin. Projektin yhteiskunnallinen merkitys on suuri, sillä yrittäjyys on monelle vammaiselle tai osatyökykyiselle henkilölle konkreettinen vaihtoehto päästä työmarkkinoille, kertoo projektipäällikkö Sinikka Winqvist Invalidiliitosta.

Invalidiliiton hallinnoimassa projektissa yhteistyökumppaneina ovat Kuurojen liitto ry, Lihastautiliitto ry, Neuroliitto ry, Nuorten ystävät ry, Näkövammaisten liitto ry, Vates-säätiö ja Suomen Yrittäjät. Projektikoordinaattorit toimivat Helsingissä, Turussa, Jyväskylässä ja Oulussa. Projektia rahoittaa RAY.

Lisätietoja:

Sinikka Winqvist, projektipäällikkö, Helsinki, sinikka.winqvist@invalidiliitto.fi, 044 765 0633 

Ville Majala, projektikoordinaattori, Helsinki, ville.majala@invalidiliitto.fi, 044 765 0604

Markus Saari, projektikoordinaattori, Turku, markus.saari@invalidiliitto.fi, 044 714 3677

Ulla Sivunen, projektikoordinaattori, Jyväskylä, ulla.sivunen@kuurojenliitto.fi, 044 752 8837 (vain tekstiviestit ja videopuhelut)

Vesa Karjalainen, projektikoordinaattori, Oulu, vesa.karjalainen@nuortenystavat.fi, 044 7341 549 

Invalidiliitto edistää ja kehittää fyysisesti vammaisten ja toimintaesteisten henkilöiden mahdollisuuksia osallistua, liikkua ja elää täysipainoista elämää. Invalidiliitto-konserniin kuuluvat myös Validia Kuntoutus, Asuminen ja Ammattiopisto.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs