Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Yrityskiihdyttämön start up Smooth It voittoon Berliinissä

Turun ammattikorkeakoulu

Yrityskiihdyttämön start up Smooth It voittoon Berliinissä

Tiedote.
Julkaistu: 16.03.2016 klo 09:46
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

 

Yrittäjät ja Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat Lina Toivonen ja Irina Nurmi voittivat 11 - 13.3. Berliinissä järjestetyn Euroopan-osakilpailun Global Student Entrepreneur Awards (GSEA)-kilpailussa. Oman ryhmänsä voittajina nuoret pääsevät osallistumaan maailmanlaajuiseen finaaliin, joka järjestetään toukokuussa 2016 Bangkokissa.

Nuorten naisten yritys Smooth It tekee ja myy aivan uudentyyppistä pikaruokaa.  Toiminta perustuu valinnan vapauteen. Asiakas saa koota isopivan välipalan ja pohjaksi voi valita jogurtin, rahkan, tuorepuristetun mehun tai vaikka veden.

Turun AMK:ssa muotoilua opiskeleva Lina Toivonen ja mediatuotantoa opiskeleva Irina Nurmi kertovat yrityksensä taustoista:

– Me tapasimme toisemme ollessamme töissä Kupittaan Citymarketissa. Huomasimme pian, että välillämme synkkaa, ja työn ohessa aloimme kuin vahingossa ideoida mm. sitä, miten pois heitettäviä hedelmiä voitaisiin hyödyntää.

- Oma tapamme suosia terveellisiä ja nopeita välipaloja lähti tarpeesta saada lähikauppaan take away -välipalaa ja pikaruokaa, joka olisi kuin ”itsetehty”. ”Itsetehty”-terminä on tulkinnanvarainen, mutta meille itsetehty syntyy tuoreudesta sekä vapaudesta koota omat eväät laadukkaista raaka-aineista, kertovat Lina Toivonen ja Irina Nurmi.

Smooth it syntyi kahden opiskelijan innokkuudesta viedä pikaruoka uudelle tasolle. Opiskeluprojekti kehittyi aikanaan yritykseksi, jossa näkyvät molempien yrittäjien vahvuudet. Turun AMK:n nuoret voittivat oman ryhmänsä, jossa oli opiskelijoita mm. Aalto-yliopistosta. Kaiken kaikkiaan verkostoituminen kilpailijoiden, neuvonantajien ja tuomariston kanssa avasi uusia näkökulmia ja mahdollisuuksia.

Mukana Berliinissä oli myös Turun AMK:n lehtori-valmentaja Kari Juhala. Juhalan mukaan opiskelijoille tällainen kansainvälinen kilpailu on mahtava mahdollisuus päästä mittauttamaan yritysideaansa kansainvälisen tuomariston eteen. Turun ammattikorkeakoulun ja Satakunnan ammattikorkeakoulun yhteisen CoastAL-yrityskiihdyttämön toiminta sai näin ensimmäisen kansainvälisen tunnustuksen. Yrityskiihdyttämö on osa ammattikorkeakoulujen välistä CoastAL-yhteistyötä.

 

Lisätiedot:

lehtori Kari Juhala

kari.juhala@turkuamk.fi

050 5985337

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs