Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Yritykset ja oppilaitokset yhdessä työvoimapulan kimppuun

Turun kaupungin sivistystoimiala

Yritykset ja oppilaitokset yhdessä työvoimapulan kimppuun

Tiedote.
Julkaistu: 21.09.2015 klo 11:38
Julkaisija: Turun kaupungin sivistystoimiala

Ammatilliset oppilaitokset, yrittäjät ja järjestöt Varsinais-Suomessa polkaisevat yhteisvoimin tänä syksynä käyntiin hankkeen, jonka tavoitteena on lisätä teknologia-alojen vetovoimaisuutta. Hankkeen taustalla on yritysten huoli osaavan työvoiman saatavuudesta ja oppilaitosten tekniikan alojen opiskelijapula. Koulutus- ja työpaikkoja olisi, mutta hakijoita ei.

Nuorten käsitykset kone- ja metallialan työnkuvista kaipaavat päivitystä ja ennakkoluulojen haihduttamista. Alalla on mielenkiintoisia, vaihtelevia töitä, jotka tarjoavat työntekijälle muun muassa kilpailukykyisen palkan ja innovatiivisia uudenaikaisia työympäristöjä. Teknologia-ala on vanhastaan koettu enemmän miesten kuin naisten alaksi ja yksi hankkeen tavoitteista onkin edistää sukupuolten välistä tasa-arvoa houkuttelemalla myös naisia opiskelemaan ja työllistymään alalle.

Maakunnan yrityksistä muodostetaan hankkeen aikana kummiyritysverkosto, joka on aktiivisesti mukana koulutuksen ja markkinoinnin kehittämisessä. Verkoston avulla yhteistyö oppilaitosten ja työelämän välillä tiivistyy tarjoten parhaassa tapauksessa nuorille reitin työllistymiseen.

VetoVoimaa teknologia-aloille -hanke pyrkii tavoittamaan yläkouluikäiset sekä muut potentiaaliset opiskelijat hyödyntämällä nuoria markkinoinnin suunnittelussa. Markkinointi ja tiedotus toteutetaan nuorilta nuorille ja nuorten näköisesti. Lisäksi jo alalla opiskelevien tietoisuutta alan tarjoamista mahdollisuuksista lisätään ja heidän roolinsa hankkeen toteuttamisessa on keskeistä.

Nuorien saamiseksi alalle ja työvoimapulan selättämiseksi hankkeen toteuttamisessa mukana ovat Turun kaupungin sivistystoimialalta ammatillinen koulutus, Raision, Loimaan sekä Salon seudun koulutuskuntayhtymät, Länsirannikon Koulutus oy WinNova, Turun ammattikorkeakoulu ja Koneteknologiakeskus Turku Oy. Lisäksi merkittävä rooli hankkeen tukijana on Teknologiateollisuus ry:llä.

VetoVoimaa teknologia-aloille -hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto, Keski-Suomen ELY-keskus sekä toteuttajaorganisaatiot. Hanke on käynnistynyt heinäkuun alussa jatkuen vuoden 2017 loppuun.

Lisätietoja:

www.koulutustakuu.fi/vetovoimaa

Projektipäällikkö Anu Parantainen
Turun kaupungin sivistystoimiala, Suunnittelu- ja kehittämispalvelut
anu.parantainen@turku.fi
p. 044 907 3475

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs