Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Yrittäjyysstrategia esillä korkeakoulufoorumissa

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Yrittäjyysstrategia esillä korkeakoulufoorumissa

Tiedote.
Julkaistu: 21.02.2014 klo 13:39
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

JAMKin, Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymän yhteiseen korkeakoulufoorumiin 20.2. osallistui ennätysmäärä oppilaitosten ja alueen yritysten edustajia keskustelemaan yrittäjyyden edistämisestä.

Foorumissa käsiteltiin oppilaitosten yhteistä yrittäjyysstrategiaa. Siinä korostetaan toimijoiden roolia yrittäjyyskulttuurin ja -ilmapiirin luomisessa, työnjaon selkiyttämistä ja profilointia sekä resurssien mahdollista yhteishyödyntämistä.  

- Nyt tarvitaan lisää konkreettisia tekoja yrittäjyyden luomiseen ja vauhdittamiseen. Yhteinen strategia on vasta alku, ja meidän on tehtävä töitä tavoitteiden eteen. Haluamme saada opiskelijat aktiivisesti mukaan toimintaan ja osallistumaan. Tarjoamme heille mahdollisuuksia ja tukea. Opiskelijat ovat merkittävä voimavaramme, ja heidät tulee yritysten lisäksi ottaa tiiviisti mukaan jatkotyöskentelyyn, foorumin juontanut liiketoimintajohtaja Pekka Jääskö JAMKista toteaa.

Oppilaitokset, Jykes ja Uusyrityskeskus allekirjoittivat tilaisuudessa sopimuksen Yritystehtaan perustamiseksi Kankaan alueelle. Tavoitteena on saada kaikki toimijat yhteisiin tiloihin vuoden 2015 aikana. Yritystehtaan perustehtäviä yrittäjyysilmapiirin ja -toiminnan aktivoinnin ohella on palvelujen tarjoaminen yritysten kasvun ja kansainvälistymisen tueksi.

JAMKin ja Jyväskylän yliopiston tavoitteena on myös yhteisen siemenvaiheen pääomasijoitusrahaston perustaminen. JAMK on jo perustanut omansa ja lisää panoksia saadaan yhteisen rahaston kautta korkeakoulupohjaisen yrittäjyyden luomiseen.

- Korkeakoulupohjaisten yritysten tai mahdollisten Start up -yritysten käynnistämiseen ja kasvuun tarvitaan tällainen rahoituskanava. Yhteinen rahasto edistää myös resurssien optimaalista hyödyntämistä, Jääskö jatkaa.

 

Lisätietoja:

Pekka Jääskö, liiketoimintajohtaja, 040 566 7856, pekka.jaasko@jamk.fi
Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
FM, Communication Specialist
+358 50 433 8011
etunimi.sukunimi@jamk.fi
www.jamk.fi

www.facebook.com/jamk.fi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences

Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs