Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ympäristöpeli Lahden ammattikorkeakoulun uusien opiskelijoiden käyttöön

Lahden ammattikorkeakoulu

Ympäristöpeli Lahden ammattikorkeakoulun uusien opiskelijoiden käyttöön

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2014 klo 12:44
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden ammattikorkeakoulussa on kehitetty ympäristöaiheinen verkko-opetuspeli LAMK:n uusien opiskelijoiden perehdyttämiseksi ympäristöasioihin. Peli tulee opiskelijoiden pelattavaksi syksyllä 2014.

”Pelin tavoitteena on esitellä ympäristöasioita monipuolisesti eri alojen opiskelijoille ja herättää keskustelua omista vaikutusmahdollisuuksista opiskelijana ja myöhemmin työelämässä. Ympäristöpelin kielenä on englanti, jotta sitä voivat käyttää myös LAMK:n  vaihto-opiskelijat ja englanninkielisiä tutkintoja suorittavat”, kertoo suunnittelija Maarit Virtanen.

Peli toteutettiin monialaisesti lukuvuoden 2013–2014 aikana osana EcoMill –projektia. Ympäristöteknologian opiskelijat laativat käsikirjoituksen ja tuottivat peliin tiedollista sisältöä, kun taas ohjelmistotekniikan opiskelijat vastasivat ohjelmoinnista ja muusta teknisestä toteutuksesta. Graafisen ilmeen suunnittelusta vastasi Muotoilu- ja taideinstituutin opiskelija Eetu Stenberg, jolle projekti oli myös opinnäytetyön aihe pakkausmuotoilun ja grafiikan alalla. Stenbergin apuna grafiikkaa tuottivat mediatekniikan opiskelijat.

Ympäristöpeli sijoittuu Lahden kaupunkiin, jossa pelattavana on viisi erilaista peliä eri puolilla kaupunkia. Paikkoina ovat Vesijärven satama, oppimiskeskus Fellmannia, Kauppatori, hyppyrimäet sekä Kujalan jätekeskus. Vastaavat pelityypit ovat muistipeli, konekirjoituspeli, monivalintakysymykset, sanaristikko ja Pac-Man-tyylinen toimintapeli. Kaikissa peleissä on ympäristöteema, mutta esimerkiksi monivalintakysymyksissä tutustutaan myös Lahden kaupungin ominaispiirteisiin.

Ympäristöpeliä esitellään From Mill to Net –tapahtumassa Lahden Tiedepuiston Käkikelloaulassa tiistaina 17.6.2014 klo 12-15.

EcoMill-projektissa on toteutettu 27 työelämälähtöistä yhteistyöprojektia 18 eri organisaation kanssa sekä kehitetty opetusteknologiaosaamista ja uudenlaisia opetusmenetelmiä, kuten ympäristöpeli. EcoMill on Euroopan sosiaalirahaston tukema projekti, jonka kansallinen rahoittaja on Hämeen Ely-keskus.

Lisätietoja:

Maarit Virtanen
suunnittelija, EcoMill –ympäristötehokkuuspaja, Lahden ammattikorkeakoulu
Puh. 044 708 1260

 

Lahden ammattikorkeakoulu on monialainen ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu, joka on tunnettu erityisesti muotoilu- ja ympäristöosaamisestaan sekä innovatiivisuudestaan.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs