Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Yliopistojen kansainvälinen Compostela-verkosto kokoontuu Oulun yliopistossa 20.–21.9.2012

Oulun yliopisto

Yliopistojen kansainvälinen Compostela-verkosto kokoontuu Oulun yliopistossa 20.–21.9.2012

Tiedote.
Julkaistu: 18.09.2012 klo 11:11
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopistossa järjestetään Compostela-verkoston yleiskokous 20.–21.9.2012. Compostela-verkosto on laaja ja avoin yliopistojen yhteenliittymä, jonka tarkoituksena on edistää yhteistyötä korkeakoulusektorilla. Verkoston jäsenyys on avoin kaikille ryhmän ihanteet tunnustaville Euroopan yliopistoille. Ulkojäsenyys on mahdollinen Euroopan ulkopuolisille yliopistoille ja muille organisaatioille. Verkostoon kuuluu yli 60 korkeakoulua ympäri maailmaa 26 eri maasta. Se on perustettu vuonna 1993 Santiago de Compostelassa Espanjassa.

Compostela-verkoston toimintaan kuuluvat mm. akateeminen liikkuvuus sekä henkilökunta- että opiskelijavaihtona. Verkosto rahoittaa hallinnollisen, teknisen ja avustavan henkilöstön liikkuvuutta. Lisäksi verkosto tekee tutkimusyhteistyötä, tukee tiettyjen teemojen mukaisia yhteistyöryhmiä, järjestää työpajoja ja seminaareja ja harjoittaa julkaisutoimintaa.

Verkoston toimijat osallistuvat Euroopan korkeakoulutuksen edistämiseen dialogissa EU-komission kanssa. Verkosto hakee yhteistyömahdollisuuksia akateemisten organisaatioiden kanssa kaikkialla maailmassa. Se on jatkuvasti mukana partnerina ja toimijana useissa EU-projekteissa. Compostela-verkosto pyrkii vahvistamaan korkeakoulujen yhteistyötä teollisuuden ja koko yhteiskunnan kanssa Lissabonin julistuksen mukaisesti.

Compostela-verkosto järjestää vuosittain opiskelijoille suunnatun kansainvälisen videokilpailun ja palkitsee Compostela Prize -palkinnolla henkilön tai instituution, joka on edistänyt eurooppalaista koulutusta ja kulttuuriperintöä. Palkinnon voittaja on kutsuttu Ouluun verkoston kokoontumiseen. Voittovideo esitetään ja voittaja palkitaan tapahtuman aikana.

Compostela-verkoston yleiskokous alkaa torstaina 21.9. Saalastinsalissa klo 15.30 ja päättyy klo 18.30. Perjantaina 22.9. kokous alkaa klo 10 työpajoilla ja jatkuu klo 17 asti. Perjantaina klo 20 Ravintola Arttelissa on International Prize Grupo Compostela-Xunta de Galicia -palkinnon jakotilaisuus. Tilaisuuden avaa Oulun yliopiston rehtori Lauri Lajunen ja palkinnon jakaa Compostela Group of Universities -verkoston presidentti Maurits van Rooijen.

 

Lisätietoja tapahtumasta:
Riitta Kataja, suunnittelija
puh. 0294 484 050
email riitta.kataja@oulu.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs