Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Yliopisto-opiskelijoiden Aapo-mobiilisovellus auttaa arjessa

Oulun yliopisto

Yliopisto-opiskelijoiden Aapo-mobiilisovellus auttaa arjessa

Tiedote.
Julkaistu: 09.09.2015 klo 11:01
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopiston opiskelijoiden tärkeimmät palvelut ovat saatavissa mobiililaitteessa. Aapoksi nimettyyn sovellukseen on koottu opiskelijoiden eniten käyttämät palvelut opintopistekertymistä ja kurssi-ilmoittautumisista kampuksen ruokalistoihin ja bussiaikatauluihin.

Aapo on Suomen yliopistoissa ensimmäinen opiskelijoille tarjottava mobiilisovellus.

Uuden mobiilisovelluksen toivotaan tuovan parannuksia muun muassa ilmoittautumisaktiivisuuteen, opetustilojen saavutettavuuteen, opintosuoritusten reaaliaikaiseen tiedottamiseen, kurssipalautteen antamiseen ja opiskelijan ajankäytön seurantaan.

”Aapon vastaanotto on ollut innostunutta ja siitä on saatu myönteistä palautetta. Tämä rohkaisee kehittämään muitakin vastaavia sovelluksia. Yliopistolle on hienoa toimia edelläkävijänä tällaisessa kehityksessä. Ja mikä upeinta, Aapo on syntynyt opiskelijatyönä”, iloitsee koulutusrehtori Helka-Liisa Hentilä.

Aapon valtteina ovat yksinkertaisuus ja käytön helppous. Mobiilisovellus on tarkoitettu monen tietojärjestelmän yhteiseksi, vain yhden kirjautumisen vaativaksi käyttöliittymäksi. Se ei korvaa kaikkia selainpohjaisia sovelluksia eikä sen käyttäminen ole opiskelijalle pakollista.

Opiskelijat ovat ottaneet Aapo-sovelluksen omakseen: Aapo on ollut saatavissa elokuun puolivälistä alkaen ja tänä aikana se on ladattu yli 3000 kertaa.

Ensimmäisessä vaiheessa Aapo on saatavissa Android-laitteille, mutta tarkoitus on laajentaa se myös muihin käyttöjärjestelmiin.

Aapo on tehty opiskelijatyönä: sen ovat koodanneet tietojenkäsittelytieteiden opiskelijat Jussi Heikkilä, Daniel Melander, Ville Lautala ja Joona Hartikainen.

Aapo-mobiilisovellus on ladattavissa Googlen Play Storessa.

Lisätietoja: koulutusrehtori Helka-Liisa Hentilä, p. 0294 484981, helka-liisa.hentila@oulu.fi, viestintäpalveluissa viestintäsuunnittelija Laura Saukko, p. 0294 482605, laura.saukko@oulu.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs