Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Yli tuhat opiskelijaa valmistui ammattiin Salpauksesta

Koulutuskeskus Salpaus

Yli tuhat opiskelijaa valmistui ammattiin Salpauksesta

Tiedote.
Julkaistu: 29.05.2015 klo 15:56
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpauksesta valmistui ammattiin yli tuhat opiskelijaa tänään, perjantaina 29.5. Valmistujaisjuhlia vietettiin useissa Salpauksen toimipisteissä ympäri Päijät-Hämettä.

Lauantaina 30.5. ylioppilasjuhlia vietetään Salpauksessa kahdessa paikassa: Salpauksen lukion suorittaneet juhlivat lukiolla Nastolassa ja kaksoistutkinnon suorittaneet Wanhassa Teatterissa Lahdessa. Yhteensä ylioppilaita valmistuu Salpauksesta noin 80.

Salpauksen rehtori Päivi Saarelainen puhui valmistuneille hyvinvointialan valmistujaisjuhlassa Lahti Hallissa.

- Hyvä koulutuspohja ja osaamisen taso ovat Suomen menestymisen elinehto. Ammatillisella koulutuksella on suuri merkitys alueemme ja kansakuntamme taloudelliselle, sosiaaliselle ja henkiselle hyvinvoinnille sekä uudelle kasvun aallolle.

Saarelainen korosti puheessaan ammatillisen koulutuksen muutoksia. Koulutuskeskus Salpauksessa on uudistettu kevään aikana opetussuunnitelmat niin, että niissä korostuvat osaamisperusteisuus ja työelämälähtöisyys. Opiskelu uusien suunnitelmien mukaisesti käynnistyy ensi elokuun alusta lähtien. Myös Salpauksen uuden strategian keskiöön on nostettu oppiminen ja uudet, innovatiiviset järjestelyt.

- Suomalainen koulutusjärjestelmä on useissa eri mittauksissa tunnustettu tehokkaaksi ja laadukkaaksi, mutta kaikki mitattu tieto on aina historiaa. Peruskysymys kuuluukin, miten pysymme ajan vaatimusten hermolla myös jatkossa? Mielestäni avainsanoja ovat avoimuus ja työelämäyhteistyö. Meidän täytyy olla avoimia uusille ideoille ja toteutustavoille sekä jalkautua pois koulun seinien sisältä. Oppiminen tapahtuu luontevammin ja paremmin aidoissa ympäristöissä ja tilanteissa.

Puheensa lopuksi Saarelainen kehotti valmistuneita ajattelemaan myönteisesti ja oikeudenmukaisesti.

- Minä uskon, että tulevaisuus on teidän ja siksi sanon sen myös ääneen. Puhukaa suunnitelmistanne, tehkää arjesta sellainen, että se kantaa myös juhlahetkien välillä. Älkää pelätkö olla eri mieltä valtavirran kanssa erityisesti silloin, kun haluatte ja osaatte ajatella positiivisesti. Oikeudenmukaisuus ei tarkoita tasapäistämistä, vaan kykyä ja halua tunnistaa erilaisuutta. Toisen vähän on toiselle paljon.  Myönteisyys ei ole tyhmyyttä tai tosiasioiden kieltämistä, myönteisyys on uusien mahdollisuuksien näkemistä ja kykyä haasteiden vastaanottamiseen vaikeissakin tilanteissa.

Rehtori Päivi Saarelaisen puhe valmistuneille 28.5.

Salpauksesta valmistuneet 29.5.
- Listalla mainitaan myös niiden opiskelijoiden nimet, jotka ovat valmistuneet perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta aikaisemmin toukokuussa tai huhtikuun valmistumispäivän (17.4.) jälkeen 

 

 

Koulutuskeskus Salpaus on Suomen suurimpia monialaisia ammatillisen peruskoulutuksen ja aikuiskoulutuksen järjestäjiä. Vuosittain Salpauksessa opiskelee yli 20 000 nuorta ja aikuista. Opettajia ja muuta henkilöstöä Salpauksessa on noin 900.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs