Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Yläkoululaiset olivat ensimmäisen kisapäivän VIP-vieraita Taitaja2014-tapahtumassa

Koulutuskeskus Salpaus

Yläkoululaiset olivat ensimmäisen kisapäivän VIP-vieraita Taitaja2014-tapahtumassa

Tiedote.
Julkaistu: 08.04.2014 klo 14:29
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Ammatillisen koulutuksen Taitaja2014-suurtapahtumassa käynnistyi tiistaina ensimmäinen nuorten ammattitaidon SM-kilpailupäivä. Aamupäivä oli omistettu yläkoululaisille, jotka tutustuivat eri ammatteihin opastettujen opintopolkujen ja sähköisten mobiilipolkujen avulla.

Lahden Urheilu- ja messukeskuksen täytti tiistaina innostunut kuhina, kun Taitaja2014-finalistit aloittivat kilpailunsa. Taitajassa kisaavat 20-vuotiaat ja sitä nuoremmat ammatillisten oppilaitosten opiskelijat.

Ammattitaidon SM-kilpailuissa osaamisesta mitellään 44 alalla. Lajit on jaettu kuuteen lajiperheeseen: auto- ja kuljetustekniikka, IT ja viestintäteknologia, palvelut, rakentaminen, ravitsemispalvelut ja teollisuus. Näytöslajeja Taitaja2014:ssä on kaksi, turva-ala ja muoviala. Ennen kuin laji valitaan varsinaiseksi kilpailulajiksi, sitä testataan näytöslajina parin vuoden ajan.

Kilpailutehtävien vaatimukset ovat opetussuunnitelman kiitettävä-tasoa, ja kilpailuolosuhteet vastaavat kunkin alan aitoa työympäristöä. Jokaisessa lajissa tuomariston muodostavat koulutuksen, työnantajien ja työntekijöiden edustajat.

Ammatit tutuiksi opintopoluilla

Tiistaina aamupäivällä Taitaja2014-tapahtumassa järjestettiin VIP8-päivä, jolloin tapahtuma-alueelle pääsivät yleisönä ainoastaan koululaisryhmät. Yläkoululaiset ja lukiolaiset tutustuivat kilpailualueeseen opastetuilla opintopoluilla ja kokeilivat taitojaan Tee perässä -toimintapisteissä.


Uutuutena Taitaja2014-tapahtumassa ovat mobiilipolut. Niillä vierailija voi kulkea itsenäisesti ja hakea kunkin lajin kohdalla lisätietoa QR-koodin kautta omalle älypuhelimelleen tai tabletilleen.
Tero Riuttala käy kahdeksatta luokkaa Nastolan Kukkasen koulussa. Hän on luokkansa kanssa tutustumassa Taitajaan.


– Tämä on kiva tapahtuma. On hyvä, että täällä on niin monipuolisesti kaikkia eri ammatteja. Itseäni saattaisivat tulevaisuudessa kiinnostaa autoala tai tekninen ala, ja niitä olen täällä eniten seurannut, Riuttala kertoo.


Opettajat Minna Termonen ja Päivi Toiviainen Salpausselän koulusta Lahdesta olivat tulleet tapahtumaan seitsemäsluokkalaisten kanssa. Seuraavina päivinä myös koulun kasit ja ysit tulevat vierailulle Taitajaan.


– Täällä nuorille aukeaa, mitä ammateissa oikeasti tehdään ja mikä voisi olla kiinnostavaa. Toisaalta voi huomata myös sen, jos joku ala ei olekaan itseä varten. On hienoa, että kilpailijoiden työskentelyä pääsee seuraamaan niin läheltä, ja esimerkiksi näkee, mitä tietokoneen ruudulla tapahtuu, opettajat sanovat.


Taitaja2014-suurtapahtuma jatkuu keskiviikkona ja torstaina. Keskiviikkona ohjelmassa on kansainvälinen seminaari ” "Workbased Learning as a Sustainable Practicein Vocational Education and Training".

Tapahtuma on avoinna yleisölle

ti 8.4.2014 klo 12.00–17.00
ke 9.4.2014 klo 8.30–17.30
to 10.4.2014 klo 8.30–13.00

Lisätietoja:

Marjaana Keskitalo
Taitaja2014 markkinointi- ja viestintävastaava
puh. 044 7081470
marjaana.keskitalo@salpaus.fi


www.taitaja2014.fi 

Finalistien oppilaitokset ja tietoja kotipaikkakunnista
 

Taitaja2014-kuvapankki
 

Taustamateriaalia ja tärppejä jutuntekoon
 

Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma.  Taitaja2014 järjestetään Lahden Urheilu- ja messukeskuksessa 8.-10.4.2014. Tapahtumassa noin 400 ammattiin opiskelevaa nuorta kilpailee ammattitaidon suomenmestaruuksista 44 eri lajissa oikeata työpaikkaa vastaavissa olosuhteissa. Samalla käydään myös TaitajaPLUS-ammattitaitokilpailu erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille ja Taitaja9-joukkuekisa peruskoulun ysiluokkalaisille. Taitaja2014-tapahtumaan on vapaa pääsy, ja sinne odotetaan noin 40 000 kävijää. Tapahtuman järjestää Koulutuskeskus Salpaus yhteistyökumppaneineen. Taitajan taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs