Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Yhteistyötä uusiutuvien energiamuotojen kehittämisessä

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Yhteistyötä uusiutuvien energiamuotojen kehittämisessä

Tiedote.
Julkaistu: 11.10.2013 klo 08:00
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Cursor Oy:n koordinoimassa BLESK-hankkeessa kehitetään tuulienergia- ja bioenergiayhteistyötä sekä tiedonkulkua venäläis-suomalaisena verkostona Kaakkois-Suomen ja Venäjän alueella. Se jatkaa Kymenlaakson ammattikorkeakoulun energiatekniikan koulutusohjelman aikaisempaa yhteistyötä, jonka tavoitteena on edistää uusiutuvien energiamuotojen käyttöä. Hankekokonaisuus liittyy tiiviisti ammattikorkeakoulun ympäristöystävällisen energiantuotannon ja sen teknologioiden painoalaan sekä Venäjä-osaamisen strategiseen kehittämislinjaukseen.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu järjesti toukokuussa BLESK-hankkeen verkostoitumisseminaarin Kymenlaaksossa. Verkostoitumisen ensimmäisellä kerralla saatiin yleiskatsaus Kymenlaakson bioenergian hyödyntämiseen ja venäläiset esittelivät omaa osaamistaan bioenergian alalta. Seminaaripäivän teemana oli ”Jätteen hyötykäyttö energian tuotannossa”.

Pietarissa järjestetään vastaava seminaari lokakuussa 21.‒22.10.2013, jossa suomalaiset bioenergia asiantuntijat pitävät esitelmiä ja vierailevat venäläisissä laitoksissa. Mukana yhteistyötä kehittämässä Kymenlaakson alueelta ovat mm. rehtori Petteri Ikonen Kyamkista, Cursorin toimitusjohtaja Hannu Karavirta sekä Kymenlaakson liiton kansainvälisten asiain päällikkö Toni Vanhala ja maakuntajohtaja Juha Haapaniemi. Venäjän puolelta seminaariin osallistuu Pietarin ja Leningradin Oblastin alueen paikallisia hallintoviranomaisia.

Seminaari on osa isompaa tapahtumaa, joka on XII All Russian Forum: Strategic Planning Leaders Forum of the Cities and Regions of Russia, Green Nordic Day.

Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat St. Petersburg State Polytechnical University, Russian Association of Wind Power Industry, St. Petersburg Foundation for SME Development, OJSC Technopark of St. Petersburg, sekä Empower Oy ja Cursor Oy.

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
tutkimusinsinööri Tuomo Pimiä
p. 044 702 8257, etunimi.sukunimi@kyamk.fi

http://www.cursor.fi/blesk

Kyamkin mediatiedotteet: www.kyamk.fi/mediatiedotteet

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs