Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Yhteistyösopimus Kazakstanin terveydenhuollon kehittämiseksi

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Yhteistyösopimus Kazakstanin terveydenhuollon kehittämiseksi

Tiedote.
Julkaistu: 17.04.2013 klo 13:15
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Presidentti Niinistön valtiovierailun yhteydessä Kazakstanissa vierailee myös suomalainen koulutuksen asiantuntijaryhmä. Delegaatio koostuu Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja FUAS-liittouman (Hämeen ammattikorkeakoulu, Lahden ammattikorkeakoulu ja Laurea-ammattikorkeakoulu) edustajista sekä yrityksistä. Vierailun aikana allekirjoitettiin yhteistyösopimus.

Tiistaina 16.4.2013 järjestettiin yhteistyössä Kazakstanin terveysministeriön, Astanan kaupungin terveysviranomaisten ja koulutuksesta vastaavien tahojen kanssa ennaltaehkäisevän terveydenhuollon seminaari. Tilaisuus oli ensimmäinen kansainvälinen konferenssi Astanan upouudessa lastensairaalassa (City Children´s Hospital 2). Tilaisuuteen osallistui yhteensä 170 terveydenhuollon ja opetuksen edustajaa.

Seminaarin yhteydessä allekirjoitettiin yhteistyösopimus. Sopimuksen ja yhteystyön tavoitteena on kehittää ennaltaehkäisevää terveydenhuoltoa ja terveydenhuoltohenkilökunnan osaamista. Sopimuksen allekirjoittivat Astanan kaupungin puolesta terveysviraston johtaja Aigul Segizbayeava, JAMK:n vararehtori Heikki Malinen ja HAMK Ammatillisen opettajakorkeakoulun johtaja Seija Mahlamäki-Kultanen.

Seminaarin avasi Suomen Kazakstanin suurlähettiläs Mikko Kinnunen ja puheenjohtajana toimi johtaja Aigul Segizbayeva. Seminaarin teemoina olivat suomalaisen sosiaali- ja terveydenhuollon rakenteet ja kehitys, innovatiiviset, työelämän kanssa kehitetyt työtavat sekä opetuksen ja ammatillisen opettajakoulutuksen kehittäminen. Seminaarissa luentoja pitivät myös yliopettaja Tiina Mäenpää Hämeen ammattikorkeakoulusta ja koulutuspäällikkö Kirsi Valkeapää Lahden ammattikorkeakoulusta.

Seminaari on alku pitkäkestoiselle yhteistyölle ja vuorovaikutukselle. Kazakstan kehittyy nopeasti ja haluaa uudistaa terveydenhuoltoaan ja alan koulutusta.

Lisätiedot: johtaja Seija Mahlamäki-Kultanen, HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu, puh. +358 40 5878 029

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs