Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Yhteishaku ammattikorkeakouluihin alkaa maanantaina

Centria-ammattikorkeakoulu

Yhteishaku ammattikorkeakouluihin alkaa maanantaina

Tiedote.
Julkaistu: 01.03.2013 klo 13:22
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Valtakunnallinen yhteishaku ammattikorkeakouluihin on 4.3.–3.4. Centria ammattikorkeakoulussa haussa on mukana 12 nuorten koulutusohjelmaa, kolme aikuisten koulutusohjelmaa ja kolme ylemmän AMK-tutkinnon koulutusta. Paikkoja nuorten koulutukseen on 442, aikuisten koulutukseen 69 ja ylemmän AMK-tutkinnon opintoihin 39. Yhteensä paikkoja on 550.

Nuorten koulutuksessa haussa on vuoden tauon jälkeen Kokkolassa tarjottava terveydenhoitajakoulutus. Muita uutuuksia on Pietarsaaren liiketalouden koulutus, jossa voi syventyä kansainväliseen kauppaan ja logistiikkaan tai tapahtumatuotantoon ja -markkinointiin. Korkeakoulujen rakenteellisen kehittämisen seurauksena Ylivieskassa tarjottava yhteisöpedagogikoulutus on ainoa laatuaan Kuopion pohjoispuolella.

Tekniikan puolelta löytyy paljon vaihtoehtoja: kemiantekniikkaa, tietotekniikkaa, kone- ja tuotantotekniikkaa, sähkötekniikkaa, tuotantotaloutta ja mediatekniikkaa.

- Valmistuneille insinööreille on kysyntää työmarkkinoilla ja alueen elinkeinoelämällä menee muuhun Suomeen verrattuna erittäin hyvin. Esimerkiksi Kokkolan suurteollisuusalueen investoinnit ovat yli 100 miljoonaa euroa, kertoo viestintäpäällikkö Paula Erkkilä.

Aikuisten koulutuksessa voi hakea opiskelemaan sähkötekniikkaa Ylivieskaan tai sosiaalialaa Ylivieskaan ja Pietarsaareen. Pietarsaaressa sosionomikoulutusta tarjotaan ensimmäistä kertaa.

Ylemmän AMK-tutkinnon opintoihin voi hakea tekniikkaan, liiketalouteen ja sosiaali- ja terveysalalle. Sosiaali- ja terveysalalla erityisesti sairaanhoitajataustaisia ylemmän AMK-tutkinnon suorittaneista on pulaa työmarkkinoilla.

Koulutuksista löytyy lisätietoa osoitteesta centria.fi/hakeminen. Kaikkiin koulutuksiin haetaan osoitteessa www.amkhaku.fi.

 

Lisätietoja: viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, paula.erkkila@centria.fi, puh. 044 725 0086

Liitetiedostot

Centria ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuuri aloille.

 

Keskeiset tunnusluvut 2013

 

Koulutusohjelmia                                   15

Aloituspaikkoja 2013                              492

Opiskelijoita                                          n. 3000

Tutkintoja 2012                                     528

Henkilöstömäärä                                   293

Kokonaistuotot 2011                              27 M€

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs