Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » YFU jakaa ennätysmäärän stipendejä vaihto-oppilaille

Suomen Youth For Understanding

YFU jakaa ennätysmäärän stipendejä vaihto-oppilaille

Tiedote.
Julkaistu: 03.09.2014 klo 06:00
Julkaisija: Suomen Youth For Understanding

Vaihto-oppilasvuoden suosio säilyy, mutta yhä useampi perhe kaipaa vuoden rahoittamiseen taloudellista tukea.

Vaikka nykynuorille on tarjolla paljon erilaisia kansainvälistymismahdollisuuksia, perinteisen vaihto-oppilasvuoden suosio pitää pintansa 15–17-vuotiaiden keskuudessa. Tänäkin syksynä lähes 200 suomalaisnuorta on lähtenyt lukuvuodeksi ulkomaille vaihto-oppilasjärjestö Suomen Youth For Understanding ry:n (YFU) kautta, ja Suomen kouluissa on aloittanut lukuvuoden noin 70 ulkomailta tullutta nuorta.

”Taloudellinen taantuma ei juuri ole näkynyt vaihto-oppilaaksi lähteneiden nuorten kokonaismäärässä. Vaihto-oppilasvuotta tosin harkitaan tarkemmin kuin aikaisemmin ja yhä useampi nuori hakee stipendiä, joka helpottaa vuoden rahoittamista”, YFU:n toiminnanjohtaja Elina Talonen-Lintunen sanoo.

Tänä syksynä YFU jakaa suomalaisnuorille ennätysmäärän stipendejä lukuvuodeksi 2015–2016. Järjestö myöntää 2000–5000 euron stipendin yhteensä 18 nuorelle. Stipendeistä 11 jaetaan taloudellisin perustein nuorille, joilla ei olisi mahdollisuutta lähteä vaihto-oppilaaksi ilman tukea.

”Yleishyödyllisen YFU:n periaatteena on, että kansainvälisyys kuuluu kaikille. Jaamme joka vuosi stipendejä myös taloudellisin perustein, jotta jokaisella nuorella olisi tasavertainen mahdollisuus lähteä kansainvälistymään vaihto-oppilaana. Käynnistimme mittavan stipendiohjelman vuonna 2009, jonka tuloksena jo 55 nuorta on päässyt vaihto-oppilaaksi taloudellisen tuen avulla. Varat stipendeihin olemme saaneet yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä, jotka pitävät tärkeänä nuorten kansainvälistymisen tukemista ja haluavat vaikeinakin aikoina satsata tulevaisuuteen”, Talonen-Lintunen kertoo.

Yritysten kannattaisi kiinnostua vaihto-oppilaista

Teini-iässä koettu vaihto-oppilasvuosi antaa nuorelle sellaisia tietoja ja taitoja, joista yritysmaailman kannattaisi kiinnostua.

”Yrityksistä tulee viestiä, että Suomesta ei löydy tarpeeksi harvinaisempien kielten ja kulttuurien osaajia. Vaihto-oppilasvuosi antaa nuorelle vankan kielitaidon ja isäntäperheessä asuminen ja paikallisen koulun käyminen puolestaan auttavat kulttuurin syvällisessä ymmärtämisessä. Vaihto-oppilaille teettämissämme palautekyselyissä näkyvät samat hyödyt vuodesta toiseen: kielitaito, kulttuurin tuntemus, sosiaaliset taidot, itsenäistyminen, maailmankuvan laajeneminen, laaja kansainvälinen verkosto ja kiinnostus maailmalle lähtemiseen myöhemmin. Näistä taidoista yritysten kannattaisi napata kiinni”, Elina Talonen-Lintunen toteaa.

Eurooppa kiinnostaa suomalaisnuoria enenevässä määrin

YFU:n vaihto-oppilaita lähtee edelleen eniten Yhdysvaltoihin, Saksaan ja Japaniin. YFU:ssa on huomattu, että moni Yhdysvaltoja tai Saksaa harkinnut nuori valitsee kuitenkin harvinaisemman kohdemaan – usein Euroopasta tai Latinalaisesta Amerikasta.

”Euroopan maat kiinnostavat laaja-alaisesti. Lähtijöitä on niin Itävaltaan, Alankomaihin kuin Ranskaan. Osa nuorista haluaa viettää vaihto-oppilasvuoden lähellä kotimaata ja valitsee kohdemaakseen Ruotsin, Norjan tai Tanskan. Myös Itä-Eurooppa on alkanut kiinnostaa, ja viime vuosina olemme lähettäneet nuoria Unkariin, Viroon, Latviaan ja Liettuaan.  YFU:n lahjoittajatahot kohdistavat myös mielellään stipendejään Eurooppaan tai harvinaisempiin maihin. Latinalaiseen Amerikkaan lähdetään ensisijaisesti ottamaan haltuun yksi maailman puhutuimmista kielistä ja kokemaan elämää tiiviimmässä perheyhteisössä kuin Suomessa”, Elina Talonen-Lintunen kertoo.

Suomen YFU:lla on yli 30 kohdemaata kaikilla mantereilla. Kaikki YFU:n vaihto-oppilaat asuvat paikallisissa isäntäperheissä ja käyvät paikallista koulua.

TIEDOKSI TOIMITUKSILLE: Jos toimitukset haluavat haastatella oman paikkakuntansa/alueensa nuorta, joka on ollut vaihto-oppilaana, ottakaa yhteyttä Marja Vesalaan (yht.tiedot alla).

Lisätietoja: 
Suomen Youth For Understanding ry (YFU)
Toiminnanjohtaja Elina Talonen-Lintunen, p. 050 2606, elina.talonen@yfu.fi
Markkinointiviestintäpäällikkö Marja Vesala, p. (09) 6226 1314(09) 6226 1314, marja.vesala@yfu.fi

www.yfu.fi

YFU on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, kaupallista voittoa tavoittelematon vaihto-oppilas- ja kansainvälisyyskasvatusjärjestö, joka toimii yli 50 maassa. Suomen YFU on perustettu vuonna 1958. Olemme historiamme aikana lähettäneet maailmalle yli 13 000 suomalaista nuorta ja vastaanottaneet yli 4 000 ulkomaalaista nuorta. Toiminta-ajatuksenamme on kansojen ja kulttuurien välinen yhteisymmärrys, suvaitsevaisuus sekä erilaisuuden hyväksyminen. Toimintamme perusta ja sydän on vapaaehtoistyössä.  Kaikissa ohjelmissamme haluamme korostaa kasvatuksellisuutta ja kansainvälisyyttä. Teemme laajamittaista yhteistyötä koulujen, valtionhallinnon ja yritysten kanssa. Saamme vuosittain tukea mm. Opetushallitukselta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs