Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » YES tuo yrittäjyyskasvatusta Päijät-Hämeen lukioihin 28.8. alkaen

Koulutuskeskus Salpaus

YES tuo yrittäjyyskasvatusta Päijät-Hämeen lukioihin 28.8. alkaen

Tiedote.
Julkaistu: 27.08.2013 klo 08:40
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Yrittäjyyskasvatusta edistävä Päijät-Hämeen YES-keskus kiertää Lahden alueen lukioita keskiviikosta 28.8. alkaen kahden viikon ajan. Kierroksen tavoitteena on tuoda lukioiden yrittäjyyskasvatukseen erilaisia hyviä käytänteitä, malleja ja toimintaehdotuksia tekemällä oppimiseen, yhdessä tekemiseen, projektimuotoiseen oppimiseen ja uudenlaisiin oppimisympäristöihin.


YES Päijät-Häme järjestää lukioissa tietoiskuja yrittäjyyskasvatuksesta, YES Päijät-Hämeen palveluista sekä Nuori Yrittäjyys ry:n opinto-ohjelmista. YES-tiimin lisäksi kouluissa vierailee Koulutuskeskus Salpauksen kiinteistöalan ja Salpauksen lukion oppilaita kertomassa osallistumisestaan Nuori Yrittäjyys ry:n opinto-ohjelmiin viime lukuvuonna. Osassa lukioista myös Salpauksen lukion opettaja jakaa kokemuksiaan opetushenkilöstölle.

YES-lukiokierroksen ohjelma

  • Ke 28.8. Lahden lyseon lukio n. klo 9.30 - 13.30
  • Pe 30.8. Salpausselän lukio n. 9.30 - 13.30
  • Ti 3.9. Lahden yhteiskoulu n. 12 - 14.30 
  • Ke 4.9. Tiirismaan lukio n. 9.30 - 13.30
  • Ma 9.9. Kannaksen lukio n. 10.00 - 13.30
  • Ke 11.9 Lahden Rudolf Steiner -koulu n. 9.30 - 13.30

Päijät-Hämeen yrittäjyyskasvatuksen strategia

Päijät-Hämeessä käynnistettiin loppuvuodesta 2012 yhteinen vuoropuhelu yrittäjyyden vahvistamiseksi ja yrittäjyyskasvatusosaamisen kehittämiseksi. Yrittäjyyskasvatuksen valitseminen maakunnallisesti yhdistäväksi kehittämisteemaksi ja koulutuksen järjestäjiä yhdistäväksi yrittäjyystalkoiksi on aloitettu laatimalla yrittäjyyskasvatuksen strategia ja toimenpideohjelma vuosille 2014–2020. Strategian lanseeraus tapahtuu syyskuun loppupuolella. Lukioissa saadaan ensikosketus strategiaan jo lukiokierroksen aikana.

Strategian tueksi on laadittu oppilaitoksia koskevat toimenpiteet, jotka määrittävät yrittäjyyskasvatuksen tavoitteita ja toimenpiteitä perusasteelta aina korkeakoulutukseen saakka.

Lukioiden toivotaan yrittäjyyskasvatuksen strategian myötä ottavan yrittäjyyskasvatus vahvasti keskeiseksi osaksi koulun toimintakulttuuria ja mahdollistamaan erilaisten opinto-ohjelmien ja oppimismetodien käyttö arjessa. YES Päijät-Häme vastaa opinto-ohjelmien levittämisestä kouluihin sekä on tukena ja apuna opetussuunnitelmien kehittämisessä strategian mukaisiksi. YES Päijät-Häme järjestää myös koulutuksia, infoja ja tarvittavaa koulutusmateriaalia päämäärään pääsemiseksi.

Lisätietoja:
Sari Mertsalmi, puh. 044 708 0846
Heidi Hosiokangas, puh. 044 708 0650

Päijät-Hämeen YES-keskus

Koulutuskeskus Salpaus

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa. www.salpaus.fi 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs