Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Vuosi työelämässä – Sijoittumisseuranta vuonna 2012 LAMKista valmistuneille

Lahden ammattikorkeakoulu

Vuosi työelämässä – Sijoittumisseuranta vuonna 2012 LAMKista valmistuneille

Tiedote.
Julkaistu: 22.08.2014 klo 12:15
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Sijoittumisseurantakyselyn avulla kerätään tietoa valmistuneiden opiskelijoiden tämänhetkisestä työmarkkinatilanteesta, sijoittumisesta valmistumisen jälkeen sekä tyytyväisyydestä saatuun koulutukseen. Vastaukset antavat korkeakouluille tietoa koulutuksen laadusta ja sen työelämävastaavuudesta sekä opiskelijoiden työllistymisestä heti valmistumisen jälkeen.

Lahden ammattikorkeakoulusta valmistui vuonna 2012 tutkintoon johtavasta koulutuksesta yhteensä 900 opiskelijaa. Sijoittumisseurantakyselyyn vastasi 313. LAMKista valmistuneiden vastausprosentti oli 34,8 %. Aktiivisimpia vastaajia olivat sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalta valmistunet (36%) ja passiivisimpia matkailu-, ravitsemis- ja talousalalta valmistuneet (7%).

Vastaajista 73 % oli kyselyhetkellä joko vakituisessa tai määräaikaisessa kokopäivätyössä. 47 % vastaajista työskenteli yksityisen yrityksen tai valtionyhtiön palveluksessa, 37 % kunnallisen työnantajan palveluksessa. Vastaajista 51 % työskenteli vastaushetkellä Päijät-Hämeessä ja 17 % Helsingin seudulla. Vastaajista 33 % ilmoitti olleensa valmistumisen jälkeen työttömänä. Kyselyhetkellä työttömänä oli 6 % vastaajista. Työttöminä olleiden työttömyysaika oli pääsääntöisesti ollut alle viisi kuukautta. Vastaajista 9 % ilmoitti kyselyhetkellä työskentelevänsä itsenäisinä yrittäjinä tai freelancerina ja 17 % on suunnitellut perustavansa yrityksen seuraavan vuoden aikana.

Yksityiskohtaisemmin kyselyn tuloksista raportissa (ks. liite).

Lisätietoja
Lahden ammattikorkeakoulu
Laatu- ja suunnittelujohtaja Marjo-Riitta Järvinen
050 561 9642
marjo-riitta.jarvinen@lamk.fi  

Liitetiedostot

Lahden ammattikorkeakoulu on monialainen ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu, joka on tunnettu erityisesti muotoilu- ja ympäristöosaamisestaan sekä innovatiivisuudestaan.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs