Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Vieraskielinen yhteishaku 2014: Kansainvälinen koulutus houkuttelee hakijoita

Tampereen ammattikorkeakoulu

Vieraskielinen yhteishaku 2014: Kansainvälinen koulutus houkuttelee hakijoita

Tiedote.
Julkaistu: 18.02.2014 klo 15:17
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulun englanninkieliset koulutukset kiinnostavat suomalaisia ja ulkomaalaisia hakijoita. TAMKin vetovoimaisin koulutus oli tänä vuonna uudistettu median koulutus. Nelivuotinen kansainvälinen Degree Programme in Media and Arts -koulutus laajentuu syksyllä Fine Art -opintopolulla. Ammattikorkeakoulujen vieraskielisten koulutuksen valtakunnallinen yhteishaku päättyi 11.2.

TAMKin kolmeen englanninkieliseen koulutukseen oli tänä vuonna 1031 ensisijaista hakijaa. Media and Arts -koulutukseen oli 447 ensisijaista hakijaa (9,3 hakijaa/aloituspaikka), International Business -koulutukseen 394 ensisijaista hakijaa (6,6 hakijaa/aloituspaikka) ja Energy and Environmental Technology -koulutukseen 190 ensisijaista hakijaa (6,3 hakijaa/aloituspaikka).

Median koulutuksen aloituspaikkamäärä nousi tänä vuonna 30 aloituspaikasta 48:aan. Samalla aloittavan koulutuksen nimeksi tuli Media and Arts ja koulutus laajentui Fine Art -opintopolulla.

”Lopulliset päätökset koulutuksen uudesta muodosta jäivät loppuvuoteen, joten tiedottaminen jäi rajalliseksi edelliseen vuoteen verrattuna. Tästä huolimatta ensisijaisia hakijoita oli yli 9 aloituspaikkaa kohti. Hakijoiden ennakkotehtävät jakautuivat käytännössä tasan kolmen opintopolun kesken. Kokonaisuutena voi todeta hakijamäärän ja laadun olevan haasteelliset olosuhteet huomioiden varsin hyviä. Pääsemme valitsemaan varsinaisiin valintakokeisiin erittäin lahjakkaan koti- ja ulkomaisten hakijoiden joukon, Media and Arts -koulutuksen koulutuspäällikkö Timo Kivikangas kertoo.

Yhteensä TAMKin kolmeen englanninkieliseen koulutukseen oli lähes 2500 hakijaa. Syksyllä 2014 alkaviin koulutuksiin on tarjolla yhteensä 138 aloituspaikkaa. Vieraskielisen haun tiedot perustuvat tämänhetkisiin Opetushallituksen tilastoihin.

Yhteishaku suomenkieliseen ammattikorkeakoulutukseen alkaa 3.3. ja päättyy 1.4.2014.

Lisätietoja:
Timo Kivikangas, median koulutuspäällikkö, timo.kivikangas(at)tamk.fi, p. 040 869 8840
Marja Sutela, vararehtori, marja.sutela(at)tamk.fi, p. 040 721 5204

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta 10 000 opiskelijalle kuudella koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 800. www.tamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs