Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » VAMKin ja Novian sosiaali- ja terveysalan opetus yhteisiin tiloihin

Vaasan ammattikorkeakoulu

VAMKin ja Novian sosiaali- ja terveysalan opetus yhteisiin tiloihin

Tiedote.
Julkaistu: 03.10.2016 klo 09:01
Julkaisija: Vaasan ammattikorkeakoulu

Vaasan ammattikorkeakoulun VAMKin ja Yrkeshögskolan Novian sosiaali- ja terveysalan opetus tulee tammikuusta 2017 alkaen toimimaan yhteisessä kiinteistössä Vaasan Palosaaren kampuksella.

Yhteisen kiinteistön ja oppimisympäristön nimeksi tulee Alere. Modernin opetuksen vaatimuksiin peruskorjattu kiinteistö tulee tarjoamaan opiskelijoille viihtyisien tilojen lisäksi yhteistä opetusta ja opettajien vaihtoa suomen- ja ruotsinkielisten koulutusten kesken. Yhteistyö vahvistaa merkittävästi opiskelijoiden kilpailukykyä Vaasan alueen kaksikielisissä työympäristöissä.
 
VAMK ja Novia ovat kehittäneet tätä aiemmin Medibothniaksi kutsuttua sosiaali- ja terveysalan osaamisen yhteishanketta vuodesta 2009. Yhteistyökumppaneita ovat SÖFUK eli Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur –koulutus- ja kuntayhtymä, Vaasan kaupunki sekä Vaasan sairaanhoitopiiri. Kiinteistössä on aiemmin toiminut YA Yrkesakademin i Österbotten, joka siirtyi Vanhaan Vaasaan.
 
Henkilöstölle ja opiskelijoille pidetyn kiinteistön nimikilpailun voittaneen ehdotuksen teki Hanna Holmström, joka työskentelee Novialla. Alere-nimivalintaa puolsi erityisesti se, että latinan kielestä johdettu ehdotus kuvastaa sosiaali- ja terveysalan ominaispiirteitä, kuten hoivaa ja huolenpitoa ja koulutuksellisessa mielessä osaamisen ravitsemista. Lisäksi nimi toimii niin suomen, ruotsin kuin englannin kielellä.

Alere

  • VAMKin ja Novian yhteinen sosiaali- ja terveysalan oppimisympäristö
  • Yhteensä 1500 opiskelijaa, henkilöstöä 80
  • VAMK kouluttaa sairaanhoitajia, terveydenhoitajia sekä sosionomeja
  • Novia kouluttaa kätilöitä, terveydenhoitajia, sairaanhoitajia, sosionomeja, estenomeja, bioanalyytikkoja sekä röntgenhoitajia
  • Sosiaali- ja terveysalan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa
  • Yli 10 000 neliötä, jossa on mm. 180-paikkainen Florence-auditorio, 40-paikkainen Wrede-auditorio sekä katettu, yli 600 neliön Tori erilaisten tapahtumien järjestämiseen.

LISÄTIETOJA

-Rehtori Tauno Kekäle, VAMK, puh. 0400 761 619
-Johtaja Raimo Koivisto, VAMK sosiaali- ja terveysala, puh. 040 753 3928
-Rehtori Örjan Andersson, Novia, puh. 050 527 2286

http://www.medibothnia.fi/hankekuvaus/

VAMK yourself! Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3300 ja henkilöstöä 210. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatekniikkaa ja kansainvälisyyttä. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Monialainen ammattikorkeakoulu Novia on noin 4000 opiskelijan ja 300 asiantuntijan koulutusyhteisö. Novia on Suomen suurin ruotsinkielinen ammattikorkeakoulu, joka tarjoaa tutkintoon johtavaa nuoriso- ja aikuiskoulutusta, ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusta sekä täydennyskoulutusta.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs