Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Uuteen palveluliiketoiminnan tradenomiohjelmaan runsaasti hakijoita - myös muissa hakijaluvuissa kasvua

Lahden ammattikorkeakoulu

Uuteen palveluliiketoiminnan tradenomiohjelmaan runsaasti hakijoita - myös muissa hakijaluvuissa kasvua

Tiedote.
Julkaistu: 07.10.2013 klo 08:42
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Syksyn yhteishaku tammikuussa 2014 alkavaan ammattikorkeakoulutukseen päättyi 1.10. Lahden ammattikorkeakouluun nuorten yhteishaussa haki yli 2200 opiskelijaa, joista ensisijaisia hakijoita oli 735. Aloituspaikkoja on tarjolla 119. Näin paikkaa kohden oli 6,18 ensisijaista hakijaa.

Lahden ammattikorkeakoulussa oli nuorten yhteishaussa tarjolla palveluliiketoiminnan tradenomiohjelma liiketalouden alalla ja hoitotyön ja sosiaalialan koulutusohjelmat sosiaali- ja terveysalalla.

Vetovoima parani merkittävästi

Sosiaali- ja terveysalan nuorten ohjelmissa vetovoima oli hyvä. Erittäin runsaasti ensisijaisia hakijoita oli sosiaalialan koulutusohjelmaan, josta kutakin paikkaa tavoitteli 10,17 hakijaa. Hoitotyössäkin yllettiin kevään yhteishakua parempaan tulokseen, kun yhtä paikkaa kohden hakijoita oli nyt 3,41 hakijaa.

Hakijamäärät olivat erityisen korkeat uuteen palveluliiketoiminnan tradenomiohjelmaan. Vasta toista kertaa yhteishaussa ollut ohjelma houkutteli nyt 40 aloituspaikkaa kohden yli 260 ensisijaista hakijaa ja yhteensä 840 hakijaa.

– Jokaista paikkaa haki yli 6 opiskelijaa. Tulos kertoo koulutuksen tarpeellisuudesta ja se on myös kiitos onnistuneesta työstä sekä ohjelman suunnittelussa että markkinoinnissa, yliopettaja Mika Kylänen kommentoi.

Myös aikuisten hakijamäärissä nousua

Myös aikuisten yhteishaun osalta Lahden ammattikorkeakoulun syksyn hakijamäärissä oli kasvua. Aloituspaikkaa kohden oli yhteensä 6,78 ensisijaista aikuishakijaa, kun luku viime syksyn yhteishaussa oli 4,93.

Sosiaali- ja terveysalan fysioterapian koulutusohjelman vetovoimaisuus oli 7,30, ja hoitotyössä yllettiin 6,25 hakijaan aloituspaikkaa kohden.

Aloituspaikkoja aikuisten yhteishaussa oli Lahden ammattikorkeakoulussa tämän syksyn yhteishaussa 40, kumpaankin ohjelmaan 20. Näitä paikkoja haki yhteensä 271 hakijaa.

Lisätietoja

Lahden ammattikorkeakoulu

opintoasiainpäällikkö Eija Lantta
puh. 050 502 0684 tai eija.lantta[@]lamk.fi

rehtori Outi Kallioinen
puh. 044 708 1400 tai outi.kallioinen[@]lamk.fi

Lahden ammattikorkeakoulu on monialainen ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu, joka on tunnettu erityisesti muotoilu- ja ympäristöosaamisestaan sekä innovatiivisuudestaan.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs