Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Uusi NY-lähettiläs vauhdittaa yrittäjyyttä oppilaitoksissa

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Uusi NY-lähettiläs vauhdittaa yrittäjyyttä oppilaitoksissa

Tiedote.
Julkaistu: 15.09.2015 klo 13:18
Julkaisija: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän koordinoima Keski-Suomen YES-keskus on palkannut yrittäjyyskasvatuksen vauhdittajaksi NY (Nuori Yrittäjyys) –lähettilään syyslukukaudeksi 2015.

Kaikki Keski-Suomen oppilaitokset perusopetuksesta korkea-asteelle voivat varata NY-lähettilään vierailulle esimerkiksi opettajien kokouksiin tai oppitunneille. NY-yritys on osa valtakunnallista Nuori Yrittäjyys Vuosi Yrittäjänä –ohjelmaa, jossa opiskelijat harjoittelevat yrityksen arkea perustamalla harjoitusyrityksen lukuvuoden ajaksi.

NY-lähettilääksi valitulla Jenni Rannalla on omakohtaista kokemusta oppilaitoksen yrittäjyyskasvatuspolulta. Viime keväänä Jyväskylän ammattiopistosta vaatturiksi valmistunut Ranta painotti opintojaan yrittäjyyteen. Nyt NY-harjoitusyritys on muuttunut todeksi ja tuore yrittäjä kiertää kouluilla kertomassa omista kokemuksistaan. NY-lähettiläs jakaa myös tietoa kouluastekohtaisista yrittäjyyskasvatuksen mahdollisuuksista, paikallisista yrittäjyyskasvatuksen tapahtumista ja verkoston toiminnasta. Vierailu on oppilaitoksille maksuton.

Keski-Suomen YES-keskus on osa valtakunnallista yrittäjyyskasvatusverkostoa, joka tarjoaa kaikkien kouluasteiden opettajille tukea yrittäjyyskasvatuksen toteuttamiseen koko Keski-Suomen alueella. YES-keskuksen kautta saa tietoa mm. eri kouluasteille soveltuvista NY (Nuori Yrittäjyys) –ohjelmista ja paikallisista yrittäjyystapahtumista.

NY-lähettilään toimintaa on tukenut Keski-Suomen kauppakamari, joka lahjoitti Iukiolaisille suunnatun Ikkuna Työelämään –tempauksen tuoton Keski-Suomen YES-keskuksen kautta kohdennettavaksi keskisuomalaisen yrittäjyyskasvatuksen hyväksi. Ikkuna Työelämään –tempaus järjestettiin osana Keski-Suomen kauppakamarin 85. juhlavuotta.

Lisätiedot:

Niina Helin, yrittäjyyspäällikkö, Keski-Suomen YES-keskus, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, puh. 040 341 5850
Hanna Reini, projektipäällikkö, Keski-Suomen kauppakamari, puh. 040 768 7469

   

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä | www.jao.fi  

Mediayhteydet, viestintäpäällikkö Niina Luttinen
+358 40 341 5133, etunimi.sukunimi@jao.fi
Viitaniementie 1 A, PL 472, 40101 Jyväskylä

Viestinnän yhteystiedot ja logopankki: www.jao.fi/viestinta

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä on keskisuomalaisten kuntien omistama sivistyksen, taitamisen ja yrittäjyyden monikulttuurinen oppimisyhteisö ja työelämän kehittäjä. Kuntayhtymän tulosalueita ovat Jyväskylän aikuisopisto, Jyväskylän ammattiopisto, Jämsän ammattiopisto, Jyväskylän lukiokoulutus, Jyväskylän oppisopimuskeskus, kiinteistöliikelaitos ja kuntayhtymän johto. Kuntayhtymään kuuluu myös Ravintola Priimus.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs