Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Uudet alueoppaat ideoivat matkailijoille Päijät-Hämeen teemakierroksia

Koulutuskeskus Salpaus

Uudet alueoppaat ideoivat matkailijoille Päijät-Hämeen teemakierroksia

Tiedote.
Julkaistu: 28.05.2012 klo 12:13
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpauksesta valmistuu tiistaina 29.5. kymmenkunta uutta Päijät-Hämeen alueopasta. Oppaiden johdattamana kesämatkailijat saavat kokea uudenlaisia, kuntarajat ylittäviä teemaopastuskierroksia.

Alueoppaat suorittivat Suomen Opasliiton hyväksymään alueopaskoulutuksen, joka on jatkoa matkailuoppaan peruskurssille. Alueopaskoulutus laajentaa oppaiden näkökulmaa ja tietoutta laajemmin Päijät-Hämeen seudulle ja useamman kunnan alueelle.

Alueopaskoulutuksen aikana tutustuttiin Päijät-Hämeen alueen eri kuntiin ja niiden matkailukohteisiin. Lisäksi syvennettiin oppaiden paikallistuntemusta kohdekäyntien ja oppimistehtävien avulla. Kurssilla perehdyttiin laajasti alueen historiaan, luontoon, kulttuuriin ja tapahtumiin sekä alueellisen matkailun järjestämisen käytäntöihin.

Koulutuksessa luotiin myös täysin uusia teemaopastuskokonaisuuksia: Helmiä Itä-Hämeestä -kierroksella matkailijat voivat tutustua Heinolan, Hartolan ja Sysmän tärkeimpiin kulttuuritapahtumiin, taitelijoihin ja nähtävyyksiin. Kaikkea sitä näkeekin -kierroksella johdatellaan Päijät-Hämeen keramiikka- ja korutaiteeseen sekä naivistiseen taiteeseen. Lisäksi matkailijoille on tarjolla muun muassa puutarhamatkailua ja luontoretkiä Päijänteen kansallispuistoon.

Lisätietoja:
matkailualan lehtori Susanna Soininen, puh. 044 708 0668
Koulutuskeskus Salpaus 

 

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa. www.salpaus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs