Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Turun AMK keskittyy koulutuksessa jatkossa neljään alaan

Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK keskittyy koulutuksessa jatkossa neljään alaan

Tiedote.
Julkaistu: 30.09.2013 klo 12:35
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Uutuutena haetaan hammasteknikkokoulutusta

Turun AMK keskittyy neljään alaan

Turun ammattikorkeakoulu hakee uutta toimilupaa pääosin nykyisen toiminnan mukaisesti. Tarkoituksena on keskittyä koulutuksessa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa neljään alaan. Uutena koulutuksena haetaan hammasteknikkokoulutusta. Mistään koulutuksesta luopumista ei esitetä.

– Valitut painoalat – tekniikka, sosiaali- ja terveysala, liiketalous ja kulttuuri – muodostavat riittävän vahvoja tulevaisuuden osaamisalueita, joilla Turun AMK:lla on alueellista vastuuta osaavan työvoiman saatavuudesta. Lisäksi näillä aloilla turkulaiset korkeakoulut muodostavat keskenään erikoistumisaloja, jotka ovat kansainvälisesti korkeaa tasoa sekä houkuttelevat investointeja ja osaajia.

– Selkeät valinnat mahdollistavat myös paremman kustannustehokkuuden. Opiskelijoiden kannalta muutoksilla haetaan lisää joustavuutta alojen sisällä ja parempaa työelämävastaavuutta, kertoo Turun ammattikorkeakoulu Oy:n toimitusjohtaja Sami Savolainen.

Kaikki Suomen ammattikorkeakoulut jättävät toimilupahakemuksensa opetus- ja kulttuuriministeriölle viimeistään maanantaina 30. syyskuuta. Turun AMK:n osalta toimiluvan hakijana on Turun ammattikorkeakoulu Oy, jolle AMK:n toiminta on siirtymässä 1.1.2014. Yhtiön omistavat Turun ja Salon kaupungit, joiden kaupunginhallitukset ovat käsitelleet toimilupahakemusta ennen kuin yhtiön hallitus teki päätöksen hakemuksen sisällöstä 25.9.

Turun AMK:n koulutusvastuisiin esitetään lisättäväksi hammasteknikkokoulutus, joka käynnistyisi syksyllä 2017. Tämä edellyttää OKM:n strategista hankerahoitusta. Turussa järjestetään nykyisin hammaslääkärien, suuhygienistien ja hammashoitajien koulutusta. Hammasteknikkojen koulutuksen käynnistymisen myötä alueelle rakentuisi entistä vahvempi kansallinen koulutuskeskittymä, joka voitaisiin koota samalle kampusalueelle ja yhdessä alan johtavien yritysten kanssa. Koulutuksen toteuttamiseen on vahva asiantuntijuus, joka perustuu turkulaisten korkeakoulujen biomateriaaliosaamiseen ja hammaslääketieteen koulutukseen.

Muilta osin koulutusvastuita haetaan samoina kuin tällä hetkellä. Rakennusarkkitehtikoulutusta Turun AMK ei hae, koska se olisi edellyttänyt leikkauksia muuhun insinöörikoulutukseen. Suunnitelmissa on aloittaa muotoilussa ylempään AMK-tutkintoon johtava koulutus yhteistyössä Novia ammattikorkeakoulun kanssa. Tämä ei kuitenkaan edellytä koulutusvastuun hakemista.

Yhteistyö tiivistyy

Aiempien päätösten mukaisesti Turun AMK järjestää tutkintoon johtavaa koulutusta jatkossa Turussa ja Salossa, mutta palvelee muun muassa täydennyskoulutuksella sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnalla laajempaa maakunnallista työssäkäyntialuetta. AMK Oy:n rahoituspohjaa monipuolistetaan kasvattamalla ja uudistamalla tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä palveluliiketoimintaa.

Toimilupahakemuksen mukaan Turun AMK tiivistää yhteistyötä muiden korkeakoulujen, erityisesti Turun yliopiston kanssa, niin koulutuksessa, toimitila-asioissa kuin aluekehityksessäkin. Tavoitteena on luoda tiivistyvää 40 000 opiskelijan ja tutkijan Kampus-aluetta. Kupittaan alueen kampukseen on varauduttu yhtiön taloudellisessa laskelmassa.

Turun AMK:sta valmistuneista noin 80 prosenttia työllistyy Varsinais-Suomeen. Vuosittain AMK tekee yhteistyötä yli 3000 organisaation kanssa.

 

Lisätiedot:

Turun ammattikorkeakoulu Oy:n toimitusjohtaja Sami Savolainen, p. 050 559 0489

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs